Οι μαθητές και οι μαθήτριες των Β1 και Β2 τμημάτων του 3ου Δημοτικού Σχολείου Ιαλυσού πραγματοποίησαν εκπαιδευτική επίσκεψη στο Δημαρχείο και την Πυροσβεστική Υπηρεσία Ρόδου. Τα παιδιά συνόδευαν οι υπεύθυνοι εκπαιδευτικοί των τμημάτων, Σπανός Ιωάννης-Ευάγγελος και Διακαντώνη Σταματία, αντίστοιχα.

Η εκπαιδευτική επίσκεψη διοργανώθηκε και πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του διδακτικού αντικειμένου «Μελέτη Περιβάλλοντος». Αρχικά επισκέφθηκαν το Δημαρχιακό Μέγαρο, όπου τα παιδιά είχαν την ευκαιρία να ξεναγηθούν στο παρεκκλήσιο του Αγίου Κων/νου του Υδραίου, στην αίθουσα συνεδριάσεων του δημοτικού συμβουλίου καθώς και στην αίθουσα Εθιμοτυπίας αλλά και να ενημερωθούν αναφορικά με τον ρόλο και τις αρμοδιότητες της τοπικής αυτοδιοίκησης.

Στη συνέχεια, επισκέφθηκαν την Πυροσβεστική Υπηρεσία Ρόδου, όπου τα παιδιά είχαν την ευκαιρία να πληροφορηθούν για το έργο των πυροσβεστών, τον εξοπλισμό τους καθώς και για τα πυροσβεστικά οχήματα.

Οι πυροσβέστες απάντησαν πρόθυμα στις ερωτήσεις των παιδιών και χρησιμοποίησαν μαζί τους τα ειδικά κράνη καθώς και την πυροσβεστική μάνικα. Θερμές ευχαριστίες απηύθυνε ο διευθυντής του 3ου Δημοτικού Σχολείου Ιαλυσού, κ. Διακαντώνης Ηλίας στην Τμηματάρχη του Τμήματος Επικοινωνίας, Δημοσίων και Διεθνών Σχέσεων του δήμου,κυρία Καραμπίνη Μαρία, για την αποδοχή του αιτήματος του σχολείου και την θερμή υποδοχή και φιλοξενία των μαθητών/-τριών και των εκπαιδευτικών στο Δημαρχιακό Μέγαρο, στον αντιδήμαρχο κύριο Ταρασλιά Κων/νο για την ξενάγηση των παιδιών στους χώρους του Δημαρχείου καθώς και στον κύριο

Αργυρό Ηλία, της Διεύθυνσης Περιβάλλοντος και Πρασίνου του Δήμου Ρόδου για την ενημέρωση που έκανε στα παιδιά σε θέματα περιβάλλοντος και προστασίας από τις φυσικές καταστροφές. Θερμές ευχαριστίες απηύθυνε επίσης ο διευθυντής του Σχολείου στον αρχιπυροσβέστη, κ. Θεοδοσίου Μιχαήλ για την κατατοπιστικότατη ενημέρωση των παιδιών καθώς και σε όλα τα μέλη της Πυροσβεστικής Ρόδου για τη φιλοξενία και τις όμορφες εμπειρίες που προσέφεραν στα παιδιά.

rodiaki.gr