Θα μπορούσε να ήταν αληθινό περιστατικό ευτυχώς όμως ήταν άσκηση φωτιάς της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Πάργας στο Νηπιαγωγείο και το Δημοτικο Σχολείο Μεσοποτάμου,με την συμμετοχή του τμήματος Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Πάργας.

Σύμφωνα με το σενάριο της άσκησης που ολοκληρώθηκε με επιτυχία εκκενώθηκαν τα σχολεία μετά από εκδήλωση φωτιάς και οι μαθητές οδηγήθηκαν από τους εκπαιδευτικούς στα προκαθορισμένα ασφαλή σημεία.

Παράλληλα ειδοποιήθηκε η Πυροσβεστική Υπηρεσία που με τη άμεση επέμβασή της ασφάλισε την περιοχή και έσβησε την πυρκαγιά. Στην άσκηση συμμετείχε το Αστυνομικό Τμήμα Φαναριού, καθώς και ομάδα της Πολιτικής Προστασίας Πρέβεζας.

Στην δράση χρησιμοποιήθηκε το δίκτυο καμερών που έχει εγκαταστήσει ο Δήμος Πάργας, καθώς και για πρώτη φορά από την Πολιτική Προστασία Δήμου Πάργας το σύστημα GPS – συντονισμού ENGAGE, που έχει εγκατασταθεί στο Δημαρχείο από το Υπουργείο Κλιματικής Κρίσης – Πολιτικής Προστασίας και το οποίο προσφέρει τον άμεσο εντοπισμό των οχημάτων και του προσωπικού, καθώς και την καλύτερη συνεργασία μεταξύ των εμπλεκόμενων φορέων στην αντιμετώπιση εκτάκτων καταστάσεων.

ertnews.gr