Πέρασαν κιόλας 29 χρόνια περίπου από την 30/10/1995 ημέρα που κατατάχθηκα στο Πυροσβεστικό Σώμα ως πτυχιούχος Οικονομικών Επιστημών του ΑΠΘ.

Ένα όμορφο ταξίδι έφτασε πλέον στο τέλος του. Ένα ταξίδι με τρικυμίες, φουρτούνες αλλά και μπουνάτσα κατά τα λεγόμενα των ναυτικών. Σε αυτό το ταξίδι είχα συνοδοιπόρους όλους τους συναδέλφους, συνεργάτες που μαζί δώσαμε μάχες στο πεδίο με αστικά συμβάντα, πυρκαγιές σε βιομηχανίες, απεγκλωβισμόυς από τροχαία ατυχήματα, παροχές βοήθειας σε συνανθρώπους μας,.Ηρθαμε αντιμέτωποι με ακραία καιρικά φαινόμενα, πλημμύρες, χιονοπτώσεις, ανέμους 12 και πλέον μποφόρ καθώς και με μεγάλες δασικές πυρκαγιές με αποκορύφωμα την πυρκαγιά στην Αλεξανδρούπολη και το δάσος της Δαδιάς τον Αύγουστο του 2023.

Θα ήθελα να ευχαριστήσω την φυσική και πολιτική ηγεσία του Πυροσβεστικού Σώματος κυρίως από το 2020 και μετά που αναγνωρίζοντας την αξία μου και την προσπάθεια που κατέβαλα όλα αυτά τα χρόνια,με επέλεξε στο βαθμό του Αρχιπυραρχου ως Διοικητή της 2ης ΕΜΑΚ και το 2022 ως Υποστράτηγο Συντονιστή Επιχειρήσεων Στερεάς Ελλάδας και Θεσσαλίας με έδρα την Λαμία και το 2023 ως Συντονιστή Επιχειρήσεων Κεντρικής Μακεδονίας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης Με έδρα την Θεσσαλονίκη.

Άξιοι συγχαρητηρίων και ευγνωμοσύνης είναι οι γονείς μου,η γυναίκα μου και τα παιδιά μου, που όλα αυτά τα χρόνια ήταν αρωγοί και συμπαραστάτες με όλη τους τη δύναμη ακόμη και στις μεταθέσεις που συνεπάγονταν από τις προαγωγές μου. Κως2003, Έδεσσα το 2012 ως Διοικητής Νομού Πέλλας, Πολύγυρο το 2018 έως το 2020 ως Διοικητής Νομού Χαλκιδικής και το 2022 στη Λαμία ως Συντονιστής.

Ολα αυτά τα χρόνια πιστεύω ότι υπηρέτησα με ευλάβεια και βαθύ αίσθημα ευθύνης το Πυροσβεστικό Σώμα που αγάπησα και πιστεύω να φάνηκα αντάξιος την προσδοκιών της φυσικής και Πολιτικής ηγεσίας και των συναδέλφων που συνεργάστηκαμε. Άντλησα δυνάμεις από το θάρρος και την αυτοθυσία των συναδέλφων για αυτό και άντεξα 23 συνεχόμενες ημέρες στην μεγάλη πυρκαγιά της Δαδιάς και Αλεξανδρούπολης όταν και κληθηκα να πάρω δύσκολες αποφάσεις που απαιτούσαν καθαρά μυαλό. Ευχαριστώ τον Θεό και την Παναγία που μας προστάτευε, όπως και τους 3 παίδες εν καμινω.

Επεδίωξα την βέλτιστη συνεργασία με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς στα συμβάντα με γνώμονα την προστασία της ανθρώπινης ζωής, της περιουσίας και του φυσικού πλούτου της χώρας. Κλείνοντας θέλω να τονίσω ότι το Πυροσβεστικό Σώμα είναι έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της κλιματικής αλλαγής στις σύγχρονες προκλήσεις των καιρών και να ανακτήσει πλήρως την εμπιστοσύνη του Έλληνα πολίτη.

Πιστεύω πως όλοι οι συνάδελφοι θα πράξουν τα δέοντα, δίνοντας τον καλύτερο τους εαυτό για να επιτευχθούν τα επιθυμητά αποτελέσματα.

Μετά τιμής Δημήτριος Μ. Καρασαββίδης Αντιστράτηγος Π.Σ

Ο Αντιστράτηγος Π.Σ Δημήτριος Μ. Καρασαββίδης αποχαιρετά το Πυροσβεστικό Σώμα