Παράκληση στις πολιτικές δυνάμεις του τόπου να βοηθήσουν ώστε να μετατραπεί σε κανονικό το Εθελοντικό Πυροσβεστικό Κλιμάκιο Φερών απηύθυνε μιλώντας στην ΕΡΤ Ορεστιάδας ο διοικητής της ΠΥ Αλεξανδρούπολης Κώστας Κουκουλομάτης.

Το εν λόγω Κλιμάκιο από το 2017 που ιδρύθηκε, όπως είπε, με παρέμβαση του πρώην Αντιδημάρχου Νίκου Γκότση στις Φέρες, είναι προς το παρόν Εθελοντικό «αλλά οι ανάγκες και τα περιστατικά έχουν πολλαπλασιαστεί κάνοντας επιτακτική την ανάγκη της αναβάθμισης και ενδυνάμωσης του».

Προς το παρόν είναι επανδρωμένο από εθελοντές αλλά και στελέχη της ΠΥ Αλεξανδρούπολης με περιοχές ευθύνης το Τελωνείο Κήπων, το οδικό δίκτυο, την Εγνατία, και μια τεράστια έκταση εποπτείας για πυρκαγιές.

Θεωρείται όπως είπε από τις καλύτερες εγκαταστάσεις σε όλο το νομό μετα την ανακαίνιση που υπέστη από την σημερινή δημοτική αρχή, αλλά αυτό που υπολείπεται είναι μια Υπουργική απόφαση ώστε να στελεχωθεί με προσωπικό έως 17 ατόμων για την αντιμετώπιση των περιστατικών στην περιοχή αφού η απόσταση με την Αλεξανδρούπολη απαιτεί 40 λεπτά περίπου για την έγκαιρη παρέμβαση της υπηρεσίας.

Ο κύριος Κουκουλομάτης αναφέρθηκε επίσης και στην υπόθεση της πυρκαγιάς σε κτίριο του Γαλλικού σταθμού στην Αλεξανδρούπολη λέγοντας ότι το πόρισμα βρίσκεται ήδη στον εισαγγελέα, αλλά και στην έναρξη της προετοιμασίας της υπηρεσίας ενόψει της αντιπυρικής περιόδου με την διοργάνωση σεμιναρίων στην Αθήνα από την ερχομένη Δευτέρα όλων των ανδρών που υπηρετούν σε αυτήν.

Οι εκπαιδεύσεις είναι απαραίτητες και πρέπει να είναι πολλές όπως είπε εφόσον τα πεδία ευθύνης έχουν αυξηθεί όπως το LNG το καινούργιο εργοστάσιο που χρησιμοποιώ φυσικό αέριο, η κίνηση στο λιμάνι, το αεροδρόμιο Δημόκριτος και αλλού.

ertnews.gr