Ολοκληρώθηκε χτές το τριήμερο εκπαιδευτικό σεμινάριο που διατάχτηκε να πραγματοποιηθεί από το Υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, στην Π.Υ. Πρέβεζας.

Οι δυο πρώτες μέρες περιελάμβαναν το θεωρητικό μέρος πραγματοποιήθηκε στις εγκαταστάσεις της Π.Υ. Πρέβεζας, με τη συμμετοχή όλων των εμπλεκόμενων φορεών, μεταξύ άλλων, Δασαρχείο, Αστυνομία, Λιμενικό, ΔΕΔΔΗΕ, ΕΚΑΒ, Δήμο, Περιφέρεια (Πολιτική Προστασία), ΛΕΚ, Φορέα Προστασίας Αμβρακικού, εθελοντών και το κύριο σώμα της Πυροσβεστικής.

Χτές, τελευταία μέρα του εκπαιδευτικού σεμιναρίου, πραγματοποιήθηκε δράση στο πεδίο, στο δάσος στο Μονολίθι.

Την όλη δράση συντόνιζε ο Διοικητής της Π.Υ. Πρέβεζας Γιώργος Γκούμας ο οποίος αρχικά έκανε μια ενημέρωση σε όσους παραβρέθηκαν και απάντησε σε ερωτήσεις.

Σύμφωνα με τον κ. Γκούμα, πραγματοποιήθηκαν στην πράξη σενάρια τα οποία αντιμετωπίζονται σε πυρκαγιές με τη συμμετοχή εκπροσώπων φορέων που παραβρέθηκαν αλλά και των εθελοντών πυροσβεστών.

Πραγματοποιήθηκε, μεταξύ άλλων, κοπή δέντρων, διάνοιξη ζωνών αλλά και κατάσβεση.

Τα σενάρια επίσης που εκτυλίχθησαν ήταν και η επικοινωνία με εναέρια μέσα, κλήσεις για συμμετοχή υδροφόρων και χωματουργικών μηχανημάτων από δήμο και ιδιώτες, αλλά και η επικοινωνία με την ΕΛ.ΑΣ. για αποκλεισμό του χώρου, απομάκρυνση και εκκένωση της παραλίας από λουόμενους και γενικά ελήφθησαν υπόψη όλες οι παράμετροι που ενδεχομένως θα πρέπει να αντιμετωπιστούν σε ένα πραγματικό συμβάν, όπως τόνισε ο Διοικητής της Π.Υ. Πρέβεζας.

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία τριήμερο εκπαιδευτικό σεμινάριο της Π.Υ. Πρέβεζας

prismaradio.gr