Μια πολύ σημαντική υπηρεσία στο Πυροσβεστικό Σώμα και στις Π.Υ κάθε περιοχής είναι αυτή του τηλεφωνητή!

Πάμε όμως να δούμε τι κάνει ένας τηλεφωνητής, ποιος είναι ο ρόλος ενός τηλεφωνητή!

Ο τηλεφωνητής είναι ο πρώτος άνθρωπος από την υπηρεσία που ο κάθε πολίτης θα έρθει σε επικοινωνία μαζί του όταν καλεί στο 199 για να δώσει ένα συμβάν.

Είναι αυτός που όταν θα καλέσετε να αναγγείλετε ένα περιστατικό θα σας ζητήσει κάποια στοιχεία σας!Όταν για παράδειγμα καλέσετε στο 199 να αναγγείλετε μια πυρκαγιά θα σας ζητήσει το όνομα σας το επώνυμο σας το τηλέφωνο σας και το είδος της βλάστησης που καίγεται!

Ο τηλεφωνητής είναι αυτός που θα δώσει το συμβάν στα περιπολικά και στους συναδέλφους που εκτελούν υπηρεσία έξω ώστε να γίνει η άμεση επέμβαση!

Ο τηλεφωνητής είναι αυτός που κατά την διάρκεια της βάρδιας του καλείτε να διαχειριστή πάρα πολλά συμβάντα!

Όταν καλούμε στο 199 δεν κλείνουμε ποτέ το τηλέφωνο πριν τον τηλεφωνητή. Αυτός ο άνθρωπος ο “αφανείς” όπως έχω ακούσει να τον χαρακτηρίζουν πολλές φορές πυροσβέστης ζητά από εσάς τα στοιχεία που προανέφερα έτσι ώστε να διευκολύνετε εμάς που είμαστε έξω και μεταβαίνουμε στο συμβάν σε περίπτωση που χρειαστούμε κάποιες διευκρινίσεις.

Ο τηλεφωνητής είναι ο σημαντικότερος κρίκος έτσι ώστε να ξεκινήσει μια επιχείρηση σε κάθε συμβάν που καλούμαστε να επέμβουμε!!