Τέσσερα ολοκαίνουργια πυροσβεστικά οχήματα παρέλαβαν σήμερα το πρωί, έξω από το κτίριο της Περιφερειακής Ενότητας Αργοστολίου οι τέσσερις δήμοι του νομού μας ενόψει της αντιπυρικής περιόδου.

Τα «κλειδιά» έδωσε ο ίδιος ο Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων Γιάννης Τρεπεκλής στα πλαίσια του επιχειρησιακού προγράμματος «ΛΑΕΡΤΗΣ- Καινοτόμο Επιχειρησιακό Σύστημα Διαχείρισης Φυσικών Κινδύνων στην Περιφέρεια Ιονίων Νήσων».

Ο Γιώργος Κατσιβέλης μαζί με τους Γιάννη Τρεπεκλή και Νεκτάριο Αραβαντινό- Σιμωνέτο βλέπουν από κοντά τις δυνατότηες που έχει στην άμεση κατάσβεση το συγκεκριμένο όχημα

Παρόντες στην τελετή παράδοσης-παραλαβής ήταν οι κ.κ. Δήμαρχοι Ληξουρίου, Σάμης και Ιθάκης, Γιώργος Κατσιβέλης, Παναγής Δρακουλόγκωνας, και Διονύσης Στανίτσας ενώ τον Δήμο Αργοστολίου εκπροσώπησε ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας Διονύσης Κωνσταντάτος και ο Πρόεδρος του Δ.Σ. Νικόλας Βαλλιανάτος. Παρόντες στην σπουδαία παράδοση -παραλαβή ήταν επίσης ο τ. Περφιφερειαρχής και επικεφαλής της ΑΝΑΣΑ Θόδωρος Γαλιατσάτος, ο Αντιπεριφερειάρχης Σωτήτης Κουρής, η Αντιπεριφερειάρχης Επιχειρηματικότητας και Απόδημου Ελληνισμού Ελένη Παπαναστασάτου, ο Περιφερειακός Σύμβουλος Νεκτάριος Αραβαντινός- Σιμωνέτος, καθώς και εκπρόσωποι του Πυροσβεστικού Σώματος Κεφαλονιάς.

Ο δήμαρχος Παναγής Δρακουλόγκωνας παραλαμβάνει το νέο όχημα για το δήμο Σάμης

Ο συγκεκριμένος εξοπλισμός παραχωρείται για χρονικό διάστημα δεκαπέντε ετών, με στόχο την αναβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών στον τομέα της διαχείρισης κινδύνων και της αντιμετώπισης εκτάκτων αναγκών στην Διοικητική περιοχή ευθύνης της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων, τη βελτίωση των επιχειρησιακών δυνατοτήτων των Δήμων, την παροχή καλύτερων και ποιοτικότερων υπηρεσιών ασφαλείας στους πολίτες και την ανάληψη δράσεων και μέτρων για την αντιμετώπιση εκτάκτων αναγκών.

Ο Θόδωρος Γαλιατσάτος στην παράδοση των νέων πυροσβεστικών οχημάτων μαζί με τους Γιάννη Τρεπεκλή, Ελένη Παπαναστασάτου, Γιώργο Κατσιβέλη και Παναγή Δρακουλόγκωνα

Ο Περιφερειάρχης κ. Τρεπεκλής δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει όσους συνέδραμαν για την ολοκληρωση αυτού του τόσο σημαντικού επιχειρησιακού σχεδίου με στόχο την ενδυναμωση των νησιών μας από το κίνδυνο των πυρκαγιών. Ιδιαίτερη μνεία, ωστόσο, έκανε στη συνεργασία που έχει η Περιφέρεια με τους τέσσερις δήμους της Κεφαλονιάς και της Ιθάκης.

ekefalonia.gr