Δωρεά 5 Pick-Up οχημάτων στην Πολιτική Προστασία για τις ανάγκες των Μονάδων Δασοκομάντος (ΕΜΟΔΕ) από την The Hellenic Initiative .

Αναγνωρίζοντας την προσπάθεια του Υπουργείου Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας για την διαχείριση των συνεπειών των ακραίων φυσικών φαινομένων που πλήττουν τη χώρα μας, όπως και όλο τον πλανήτη, ο Παγκόσμιος Μη Κερδοσκοπικός Οργανισμός The Hellenic Initiative- ο οποίος απαρτίζεται από Έλληνες ομογενείς- πραγματοποίησε δωρεά 5 οχημάτων pick up για τις ανάγκες των Μονάδων Δασοκομάντος (ΕΜΟΔΕ).

Στην τελετή παραλαβής των οχημάτων που πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί, παρουσία της ηγεσίας του Πυροσβεστικού Σώματος, ο Υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Βασίλης Κικίλιας, ευχαρίστησε τον επικεφαλής του Οργανισμού στην Ελλάδα, Μιχάλη Πρίντζο, υπογραμμίζοντας την πολύτιμη προσφορά της ελληνικής ομογένειας στη χώρα. Όπως τόνισε ο Υπουργός, οι Έλληνες ομογενείς -δύο φορές Έλληνες- στηρίζουν διαχρονικά την πατρίδα μας σε κάθε δύσκολη περίοδο, όπως είναι αυτή που διανύουμε, με την κλιματική κρίση να βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη.

Ο επικεφαλής του Hellenic Initiative, Μ. Πρίντζος, μιλώντας εκ μέρους του Διοικητικού Συμβουλίου του Οργανισμού, δήλωσε ότι οι Έλληνες ομογενείς στέκονται πάντα στο ύψος των περιστάσεων, με ανιδιοτελή προσφορά στην πατρίδα και στους πυροσβέστες, οι οποίοι υπερασπίζονται με ηρωισμό τα δάση και τις ζωές. «Tο σύνθημα του The Hellenic Initiative είναι “όλοι μαζί”. Έτσι, λοιπόν, και σε αυτή την περίπτωση όλοι μαζί θα τα καταφέρουμε» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Πρίντζος.

Σημειώνεται ότι το ένα από τα πέντε οχήματα της δωρεάς έχει ήδη ενσωματωθεί στη δύναμη της 2ης ΕΜΟΔΕ στη Θεσσαλονίκη, ενώ άμεσα θα ενταχθούν και τα άλλα 4 οχήματα σε Μονάδες της χώρας.