Με την έλευση του Μαΐου, ο καιρός γίνεται πιο καλοκαιρινός, καθώς η θερμοκρασία αναμένεται να φτάσει τους 30 βαθμούς Κελσίου και να θυμίζει Ιούλιο. Παρόλο που η άνοιξη είχε φέρει κάποιες βροχές, το Σαββατοκύριακο (3-4 Μαΐου 2025) οι θερμοκρασίες θα ανέβουν, φτάνοντας τους 30 και 32 βαθμούς σε αρκετές περιοχές, όπως η Χαλκίδα, το Αγρίνιο και η Αθήνα.
Αναμένονται αίθριοι καιροί, με περιορισμένες βροχές στα νότια και τοπικούς όμβρους στα ορεινά, ενώ οι άνεμοι θα πνέουν με ένταση 3-7 μποφόρ, εξασθενώντας από το απόγευμα. Η θερμοκρασία θα συνεχίσει την ανοδική της πορεία τις επόμενες μέρες, με τη Δευτέρα και την Τρίτη να διατηρούν τις θερμοκρασίες σε υψηλά επίπεδα.
Ο καιρός θα παραμείνει σταθερός, ενώ τα πρόσκαιρα φαινόμενα θα περιοριστούν μόνο σε τοπικούς όμβρους ή σποραδικές καταιγίδες. Με τη θερμοκρασία να αγγίζει τα 30-32 βαθμούς, τα κοντομάνικα και τα σορτς αναμένεται να γίνουν απαραίτητα για τις επόμενες ημέρες, προσφέροντας το πρώτο αίσθημα καλοκαιριού στην Ελλάδα για το 2025.