Εγκρίθηκε το Εθνικό Σχέδιο Εναέριας Διάσωσης και Αεροδιακομιδών

Εγκρίθηκε το Εθνικό Σχέδιο Εναέριας Διάσωσης και Αεροδιακομιδών
09/05/2025

Εγκρίθηκε το Εθνικό Σχέδιο Εναέριας Διάσωσης και Αεροδιακομιδών (ΕΣΕΔΑ) έπειτα από την έκδοση κοινής απόφασης των υπουργών Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, Εθνικής ‘Αμυνας, Υγείας και Υποδομών και Μεταφορών.

Σκοπός του σχεδίου, μεταξύ άλλων, όπως τονίζει σε σχετική ανακοίνωση το υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, είναι η δημιουργία και ενσωμάτωση των ειδικών διαδικασιών και προϋποθέσεων που απαιτούνται σε στρατηγικό, επιχειρησιακό και τακτικό επίπεδο, έτσι ώστε το Πυροσβεστικό Σώμα, στα πλαίσια εκπλήρωσης της αποστολής του, να αξιοποιήσει αποτελεσματικά τις δυνατότητες που προσφέρουν τα πτητικά μέσα, προς όφελος του πολίτη σε συμβάντα και επιχειρήσεις εναέριας διάσωσης, εντός του χερσαίου χώρου της ελληνικής επικράτειας και η παροχή συνδρομής και ενίσχυσης της αποστολής του ΕΚΑΒ, στη διενέργεια επιχειρήσεων πρωτογενών και δευτερογενών αεροδιακομιδών.

Για τις ανάγκες σχεδίασης και υλοποίησης του Σχεδίου συστήνονται, ως ειδικές περιφερειακές Υπηρεσίες του Πυροσβεστικού Σώματος, 6 Βάσεις Ετοιμότητας/Επιφυλακής με έδρα την Αγχίαλο, το ‘Ακτιο, το Ηράκλειο, την Καβάλα, τη Νάξο και τη Λήμνο, για την οργάνωση, το συντονισμό και τον έλεγχο των επιχειρήσεων αεροδιακομιδών, με σκοπό τον εντοπισμό και τη διάσωση ατόμων των οποίων η ζωή βρίσκεται σε κίνδυνο συνέπεια αποπροσανατολισμού, εγκλωβισμού, τραυματισμού ή σε περιπτώσεις επειγόντων ιατρικών περιστατικών.

Don't Miss

Η υποδοχή του νέου έτους στην Πυροσβεστική Υπηρεσία Καλαμάτας (Βίντεο)

Η υποδοχή του νέου έτους στην Πυροσβεστική Υπηρεσία Καλαμάτας (Βίντεο)

Η υποδοχή του νέου έτους στην Πυροσβεστική Υπηρεσία Καλαμάτας. Ξεχωριστή
Το πυροσβεστικό όχημα Volvo FMX 440 4x4

Το πυροσβεστικό όχημα Volvo FMX 440 4×4

Το πυροσβεστικό όχημα Volvo FMX 440 4×4 Τύπος: Volvo FMX