Συλλήψεις και πρόστιμα για παραβάσεις πυροπροστασίας σε Κρήτη, Αττική, Σαμοθράκη, Θεσσαλονίκη και Ήπειρο

13/05/2025
by
Συλλήψεις και πρόστιμα για παραβάσεις πυροπροστασίας σε Κρήτη, Αττική, Σαμοθράκη, Θεσσαλονίκη και Ήπειρο

Στο πλαίσιο των αυξημένων ελέγχων κατά την αντιπυρική περίοδο, ανακριτικοί υπάλληλοι της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας προχώρησαν σε μία σύλληψη και την επιβολή διοικητικών προστίμων σε διάφορες περιοχές της χώρας, για παραβάσεις που σχετίζονται με καύση φυτικής ύλης και πρόκληση πυρκαγιών.

🔹 Σύλληψη:

  • Καβροχώρι, Ηράκλειο Κρήτης (12/05/2025): Συνελήφθη ημεδαπός στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας από τη ΔΙ.Π.Υ.Ν Ηρακλείου για πρόκληση πυρκαγιάς σε ξερά χόρτα εντός οικοπεδικού χώρου.

🔹 Διοικητικά πρόστιμα:

  • Σταμάτα, Αττική (08/05/2025): Πρόστιμο 1.500€ από τον 9ο Πυροσβεστικό Σταθμό Αθηνών για καύση φυτικής βλάστησης εντός οικοπέδου.

  • Καστέλι, Σαμοθράκη (12/05/2025): Πρόστιμο 937,50€ από το Π.Κ. Σαμοθράκης για πρόκληση πυρκαγιάς σε χορτολιβαδική έκταση.

  • Νεοχωρούδα, Θεσσαλονίκη (12/05/2025):

    • Πρόστιμο 1.875€ για καύση φυτικής βλάστησης σε οικοπεδικό χώρο.

    • Πρόστιμο 1.875€ για καύση απορριμμάτων εντός οικοπέδου.

  • Καλαμιά, Άρτα (13/05/2025): Πρόστιμο 1.250€ από την Π.Υ. Άρτας για καύση φυτικής βλάστησης εντός οικοπεδικού χώρου.

📌 Υπενθύμιση: Κατά την αντιπυρική περίοδο (1 Μαΐου – 31 Οκτωβρίου) απαγορεύεται αυστηρά κάθε καύση στην ύπαιθρο, σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία. Οι παραβάσεις επισύρουν βαριές διοικητικές και ποινικές κυρώσεις.

Don't Miss

Πυρκαγιά σε δασική έκταση στη θέση Γκάτζα του δήμου Λοκρών Φθιώτιδας

Πυρκαγιά σε δασική έκταση στη θέση Γκάτζα του δήμου Λοκρών Φθιώτιδας

Πυρκαγιά σε δασική έκταση στη θέση Γκάτζα του δήμου Λοκρών
Πυρκαγιά σε δασική έκταση στα Τσικαλιά Μάνης

Πυρκαγιά σε δασική έκταση στα Τσικαλιά Μάνης

Πυρκαγιά έχει ξεσπάσει εδώ και λίγη ώρα κοντά στο χωριό