Πυρκαγιά ξέσπασε το μεσημέρι της Παρασκευής 23 Μαΐου 2025 σε περιοχή με χαμηλή βλάστηση, πλησίον του Ιερού Ναού Παναγίας Βαραμπά στο Μαρκόπουλο Μεσογαίας, προκαλώντας άμεση κινητοποίηση των Πυροσβεστικών Δυνάμεων.
Στο σημείο επιχειρούν 38 πυροσβέστες με τη συνδρομή 1 ομάδας πεζοπόρου της 1ης ΕΜΟΔΕ, 10 οχημάτων, 1 ελικοπτέρου, καθώς και εθελοντές πυροσβέστες. Παράλληλα, επιχειρούν υδροφόρες ΟΤΑ, ενισχύοντας τις προσπάθειες κατάσβεσης.
Η φωτιά κινείται σε δύσβατη περιοχή, με τις δυνάμεις να δίνουν μάχη για τον έλεγχο της εξάπλωσής της, προστατεύοντας ταυτόχρονα τις γειτονικές κατοικημένες περιοχές και υποδομές.
Οι δυνάμεις παραμένουν σε επιφυλακή για τον περιορισμό πιθανών αναζωπυρώσεων, καθώς οι καιρικές συνθήκες ευνοούν τη γρήγορη εξάπλωση της πυρκαγιάς.
