Πρόστιμα για παραβάσεις πυρασφάλειας σε Ηλεία, Καβάλα και Εύβοια

Πρόστιμα για παραβάσεις πυρασφάλειας σε Ηλεία, Καβάλα και Εύβοια
19/08/2025

Σειρά διοικητικών προστίμων επιβλήθηκε τις τελευταίες ημέρες για παραβάσεις της κείμενης νομοθεσίας περί πυρασφάλειας:

  • Στην Ηλεία, επιβλήθηκε πρόστιμο 2.625€ σε αλλοδαπό από την Πυροσβεστική Υπηρεσία Λεχαινών, για καύση απορριμμάτων εντός οικοπεδικού χώρου, σε περιοχή του δήμου Ανδραβίδας – Κυλλήνης.

  • Στην Καβάλα, πρόστιμο 1.406,25€ σε ημεδαπό από την Π.Υ. Χρυσούπολης, για πυρκαγιά που εκδηλώθηκε σε ξηρά χόρτα εντός οικοπέδου, στον δήμο Χρυσούπολης.

  • Στην Εύβοια, πρόστιμο 2.625€ σε ημεδαπό από το Πυροσβεστικό Κλιμάκιο Καρύστου, για εκτέλεση θερμών εργασιών σε υπαίθριο χώρο, στον δήμο Καρύστου.

Η Πυροσβεστική υπενθυμίζει ότι οι παραβάσεις της νομοθεσίας εν μέσω αντιπυρικής περιόδου επιφέρουν αυστηρά πρόστιμα, ενώ σε περίπτωση πρόκλησης πυρκαγιάς μπορεί να υπάρξουν και ποινικές συνέπειες.

Don't Miss

Συναγερμός για ύποπτα ευρήματα στον Υμηττό

Συναγερμός για ύποπτα ευρήματα στον Υμηττό

Όσο σε όλη τη χώρα μαίνονται ανεξέλεγκτες οι πυρκαγιες στο φως
Υπό έλεγχο η πυρκαγιά σε δασική έκταση στη Γραμμένη Οξυά Ορεινής Ναυπακτίας

Υπό έλεγχο η πυρκαγιά σε δασική έκταση στη Γραμμένη Οξυά Ορεινής Ναυπακτίας

Πυρκαγιά ξέσπασε σε δασική έκταση στην περιοχή Γραμμένη Οξυά, στην