Μια πολύωρη και απαιτητική επιχείρηση διάσωσης πραγματοποιήθηκε στις Πέντε Εκκλησιές Θεσπρωτίας, πίσω από το Μοναστήρι της Μίχλας, όταν πέντε κυνηγόσκυλα χάθηκαν κατά τη διάρκεια κυνηγετικής εξόρμησης.
Τρία από αυτά εντοπίστηκαν εγκλωβισμένα σε χαράδρα βάθους περίπου 200 μέτρων, στο φαράγγι του Καλαμά. Η Πυροσβεστική Υπηρεσία κινητοποιήθηκε άμεσα, με έξι πυροσβέστες από το Κλιμάκιο Παραμυθιάς και την 5η ΕΜΑΚ Ιωαννίνων, οι οποίοι χρησιμοποίησαν σχοινιά και αναρριχητικό εξοπλισμό για να προσεγγίσουν το σημείο.
Η επιχείρηση, που ξεκίνησε στις 9:30 το πρωί και ολοκληρώθηκε γύρω στις 6 το απόγευμα, στέφθηκε με επιτυχία, καθώς τα τρία σκυλιά ανασύρθηκαν ζωντανά και ασφαλή.
Δυστυχώς, δύο ακόμη σκυλιά βρέθηκαν νεκρά, πιθανότατα από πτώση. Το περιστατικό προκάλεσε συγκίνηση και θαυμασμό για την αυταπάρνηση και τον επαγγελματισμό των πυροσβεστών που συμμετείχαν στην επιχείρηση.
📸 Πηγή φωτογραφιών: Αντώνης Αποστόλου – Facebook