Ένοχος για εμπρησμό από πρόθεση κατ’ εξακολούθηση κρίθηκε 66χρονος από τη Λάρισα, με απόφαση του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων σε δεύτερο βαθμό. Το δικαστήριο του επέβαλε συνολική ποινή φυλάκισης 4 ετών και 10 ημερών, με αποτέλεσμα την επιστροφή του στη φυλακή.
Ο 66χρονος, ο οποίος στο παρελθόν είχε υπηρετήσει ως εθελοντής πυροσβέστης, θεωρήθηκε υπεύθυνος για σειρά εμπρησμών που σημειώθηκαν στην περιοχή της Γιάννουλης, από τις 10 Ιουνίου έως τις 2 Ιουλίου 2024. Οι επαναλαμβανόμενες πυρκαγιές, σε μικρό χρονικό διάστημα και στην ίδια γεωγραφική ζώνη, είχαν προκαλέσει έντονη κινητοποίηση των πυροσβεστικών δυνάμεων και οδήγησαν σε στοχευμένη διερεύνηση της υπόθεσης.
Σύμφωνα με τα στοιχεία της δικογραφίας, ο κατηγορούμενος φέρεται να προκάλεσε τουλάχιστον δέκα πυρκαγιές, κυρίως σε αγροτικές εκτάσεις και πρανή επαρχιακών δρόμων, με αποτέλεσμα την καταστροφή καλλιεργειών, αμπελιών, δέντρων, αγροτικών εγκαταστάσεων, οχημάτων και εξοπλισμού, ενώ σε ορισμένες περιπτώσεις δημιουργήθηκε και κίνδυνος για ανθρώπινες ζωές.
Η δράση του περιλάμβανε πυρκαγιές σε διάφορα σημεία της ευρύτερης περιοχής Γιάννουλης, στον άξονα Λάρισας – Αμπελώνα και Λάρισας – Τυρνάβου, με τις φλόγες να επεκτείνονται σε δεκάδες στρέμματα ξηρών χόρτων και υπολειμμάτων καλλιεργειών, αλλά και σε εγκαταστάσεις επιχειρήσεων.
Κατά την απολογία του, ο 66χρονος αρνήθηκε κάθε εμπλοκή, ωστόσο οι ισχυρισμοί του δεν έπεισαν το δικαστήριο. Οι καταθέσεις μαρτύρων και τα αποδεικτικά στοιχεία οδήγησαν στην καταδίκη του για πράξεις που θα μπορούσαν να προκαλέσουν κοινό κίνδυνο για ξένα πράγματα και ανθρώπους.
Η απόφαση του Εφετείου μείωσε την πρωτόδικη ποινή, ωστόσο παρέμεινε εκτελεστή, οδηγώντας τον κατηγορούμενο εκ νέου στη φυλακή.
Mε πληροφορίες από Ελευθερία