Εκπαιδευτική δράση του 2ου Γυμνασίου Πτολεμαΐδας στην Πυροσβεστική Ακαδημία Πτολεμαΐδας

Εκπαιδευτική δράση του 2ου Γυμνασίου Πτολεμαΐδας στην Πυροσβεστική Ακαδημία Πτολεμαΐδας

Την Τρίτη 17 Φεβρουαρίου 2026, οι μαθητές και οι μαθήτριες της Γ’ Γυμνασίου πραγματοποίησαν διδακτική επίσκεψη στην Πυροσβεστική Ακαδημία Πτολεμαΐδας, στο πλαίσιο της δράσης «Γέφυρες Μετάβασης και Προσανατολισμού», που υποστηρίζει τους μαθητές στη διαδικασία εκπαιδευτικού και επαγγελματικού προσανατολισμού.

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης, οι σπουδαστές της Ακαδημίας παρουσίασαν το πρόγραμμα σπουδών, το οποίο περιλαμβάνει θεωρητική κατάρτιση, πρακτική εκπαίδευση και στρατωνισμό. Παράλληλα, έγινε ενημέρωση για τον ρόλο και τις επιχειρησιακές αρμοδιότητες του Πυροσβεστικού Σώματος, καθώς και για ζητήματα πρόληψης και αντιμετώπισης πυρκαγιών.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον συγκέντρωσε η παρουσίαση του ατομικού εξοπλισμού των πυροσβεστών, των διασωστικών εργαλείων και των πυροσβεστικών οχημάτων. Οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν από κοντά τις απαιτήσεις, την εκπαίδευση και τις προκλήσεις που συνοδεύουν το λειτούργημα του πυροσβέστη.

Ιδιαίτερες ευχαριστίες απευθύνονται στη Διοικήτρια της Σχολής Δοκίμων Πυροσβεστών, Πύραρχο Αρχοντία Σερέτη, για την υποδοχή και τη στήριξη της εκπαιδευτικής δράσης, καθώς και στα στελέχη και τους σπουδαστές της Ακαδημίας για την άρτια οργάνωση και τη φιλοξενία.

Τους μαθητές συνόδευσαν οι εκπαιδευτικοί Γ. Γεωργιάδου, Χ. Κεφαλίδης, Σ. Παπαγεωργιάδου και Π. Τσεπραηλίδου.

Don't Miss

πυρκαγιές

Δασικές πυρκαγιές: 46 το τελευταίο 24ωρο

Από Ω/07:00/01-9-2021 έως Ω/07:00/02-9-2021, εκδηλώθηκαν 46 δασικές πυρκαγιές σε όλη την
Αναστάτωση από πυρκαγιά σε πολυκατοικία το Ηράκλειο Κρήτης

Αναστάτωση από πυρκαγιά σε πολυκατοικία το Ηράκλειο Κρήτης

Αναστάτωση επικράτησε στο κέντρο του Ηρακλείου και συγκεκριμένα στην περιοχή