Σε δύο νέες συλλήψεις για πρόκληση πυρκαγιάς από αμέλεια προχώρησαν οι ανακριτικές υπηρεσίες του Πυροσβεστικού Σώματος σε Έβρο και Γρεβενά, με τα στοιχεία να επιβεβαιώνουν ότι η ανθρώπινη αμέλεια εξακολουθεί να αποτελεί τη βασικότερη αιτία εκδήλωσης πυρκαγιών στη χώρα.
Στη Λευκίμη Έβρου, συνελήφθη 19χρονος καναδικής υπηκοότητας, καθώς σύμφωνα με την προανάκριση η πυρκαγιά προκλήθηκε όταν το όχημά του υπέστη απώλεια πίεσης σε ελαστικό, υπερθερμάνθηκε και προκάλεσε ανάφλεξη σε ξηρά χόρτα. Η υπόθεση διερευνήθηκε από το Ανακριτικό Κλιμάκιο Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού (Α.Κ.Α.Ε.Ε.) Έβρου της Δ.Α.Ε.Ε., ενώ ο δράστης συνελήφθη στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας.
Στα Γρεβενά, συνελήφθη 69χρονος, ο οποίος φέρεται να προκάλεσε πυρκαγιά κατά τη διάρκεια καύσης σωρού φυτικής βλάστησης. Η προανάκριση πραγματοποιήθηκε από το Ανακριτικό Τμήμα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Γρεβενών.