75 νέοι εθελοντές πυροσβέστες από την Αρκαδία δηλώνουν παρών στην προσφορά και την πυροπροστασία

75 νέοι εθελοντές πυροσβέστες από την Αρκαδία δηλώνουν παρών στην προσφορά και την πυροπροστασία

Με ιδιαίτερα ενθαρρυντική συμμετοχή ολοκληρώθηκε η διαδικασία υποβολής αιτήσεων για το σχολείο εκπαίδευσης εθελοντών πυροσβεστών του Πυροσβεστικού Σώματος, για την εκπαιδευτική χρονιά 2025 – 2026.

Συνολικά 75 νέες αιτήσεις κατατέθηκαν στο Αρχηγείο του Πυροσβεστικού Σώματος, από πολίτες της Τρίπολης, Μεγαλόπολης, Λεωνιδίου, Τροπαίων, Κολλινών, Δολιανών, Άστρους και άλλων περιοχών της Αρκαδίας, οι οποίοι εξέφρασαν την επιθυμία να εκπαιδευτούν και να προσφέρουν εθελοντικά στο έργο της πυρόσβεσης και της πολιτικής προστασίας.

Οι νέοι υποψήφιοι εθελοντές θα ενταχθούν στο σχολείο εκπαίδευσης που θα οριστεί από την Πυροσβεστική Ακαδημία, αποκτώντας τις απαραίτητες γνώσεις και δεξιότητες για να συνδράμουν επιχειρησιακά τις δυνάμεις του Σώματος.

Ο Διοικητής των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Αρκαδίας, Πύραρχος Κωνσταντίνος Γραφάκος, εξέφρασε τα θερμά του συγχαρητήρια προς τους πολίτες που υπέβαλαν αίτηση, επισημαίνοντας ότι:

«Η Αρκαδία, τόπος ιστορίας, αξιών και προσφοράς, εξακολουθεί να γεννά ανθρώπους με αίσθημα ευθύνης και κοινωνικής συνείδησης. Ως Διοικητής, δεσμεύομαι να ανταποκριθώ στις προσδοκίες αυτών των πολιτών και να στηρίξω κάθε πρωτοβουλία που ενισχύει το πνεύμα εθελοντισμού και προσφοράς».

Οι νέοι εθελοντές αποτελούν ζωντανό παράδειγμα κοινωνικής αλληλεγγύης και συμβάλλουν ενεργά στην ενδυνάμωση της αντιπυρικής προστασίας της περιοχής.

Don't Miss

Σουφλί: Mετανάστες έβαλαν φωτιά σε μαντρί στο Μεγάλο Δέρειο

Σουφλί: Mετανάστες έβαλαν φωτιά σε μαντρί στο Μεγάλο Δέρειο

Όπως βλέπετε και στo ΒΙΝΤΕΟ του Evros-news.gr, λόγω των άσχημων
Αλεξανδρούπολη ΤΩΡΑ: πυρκαγιά κοντά στην παραλία, στο ύψος του Νοσοκομείου

Αλεξανδρούπολη ΤΩΡΑ: πυρκαγιά κοντά στην παραλία, στο ύψος του Νοσοκομείου

Φωτιά ξέσπασε πριν λίγη ώρα σε έκταση δίπλα στην παραλία