Προφυλακιστέος κρίθηκε χθες ο 51χρονος άνδρας από τη Σταμνά Αιτωλοακαρνανίας, που έβαλε φωτιά σε περιουσιακά στοιχεία της οικογένειας του Παυσανία Παπαγεωργίου, πρώην γενικού γραμματέα Νέας Γενιάς και γνωστού στελέχους του ΣΥΡΙΖΑ στο Μεσολόγγι και απογόνου του στρατηγού Κατσώτα.
Μετά την απολογία του στην ανακρίτρια Μεσολογγίου, όπου προσήλθε χωρίς δικηγόρο, αποφασίστηκε η προφυλάκισή του, για τους εμπρησμούς στο αυτοκίνητο της μητέρας του Παυσανία Παπαγεωργίου, στο ελαιοτριβείο ιδιοκτησίας της στο Κεφαλόβρυσο, στο σπίτι της στο Αιτωλικό καθώς και στο Αρχοντικό Κατσώτα στην Σταμνά, που ανήκει στην οικογένεια και σε άλλους συγγενείς και έγινε παρανάλωμα του πυρός.
Σύμφωνα με πληροφορίες ο φερόμενος ως δράστης, είναι ιδιόρυθμο άτομο, πατέρας δύο παιδιών, παραδέχθηκε τις πράξεις του και ζήτησε συγγνώμη.
Ο δράστης συνελήφθη προχθές το απόγευμα από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Μεσολογγίου. Κατηγορείται ότι από τη νύχτα της Τρίτης προς Τετάρτη, περίπου από τις 12 τα μεσάνυχτα μέχρι τις 4 τα ξημερώματα, προκάλεσε τέσσερις εμπρησμούς και συγκεκριμένα:
> Στο Αρχοντικό Κατσώτα στη Σταμνά Αιτωλοακαρνανίας, το οποίο καταστράφηκε ολοσχερώς, με φθορές αξίας τουλάχιστον 500.000 ευρώ. Επιπλέον στο εσωτερικό της οικίας καταστράφηκαν και ιστορικά κειμήλια απροσδιόριστης αξίας.
> Σε ελαιοτριβείο σε περιοχή της Σταμνάς, όπου προκλήθηκαν φθορές από την φωτιά, ενώ παράλληλα ο δράστης προκάλεσε και φθορές σε σταθμευμένο φορτηγό στον χώρο του ελαιοτριβείου.
> Σε αυτοκίνητο που βρίσκονταν σταθμευμένο σε πυλωτή οικίας στο Μεσολόγγι, προκαλώντας φθορές αξίας τουλάχιστον 10.000 ευρώ.
> Σε οικία στο Αιτωλικό, όπου προκλήθηκαν φθορές αξίας 2.000 περίπου.
Το οικόπεδο που βρίσκονταν το πρώτο οίκημα καθώς και τα υπόλοιπα ακίνητα και το αυτοκίνητο τυγχάνουν ιδιοκτησίας της μητέρας του Παυσανία Παπαγεωργίου.
Οι αστυνομικοί του Τμήματος Ασφάλειας Μεσολογγίου, εντόπισαν και συνέλαβαν τον δράστη, ενώ σε έρευνα που πραγματοποιήσαν στην οικία του, βρήκαν και κατέσχεσαν την μοτοσικλέτα που χρησιμοποίησε για μεταβαίνει στους τόπους των εμπρησμών, τα ρούχα που φορούσε κατά τους εμπρησμούς και δύο κινητά τηλέφωνα.
ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΜΕΝΟΣ
Συγκλονισμένος δήλωσε ο πρώην Γ.Γ. Νέας Γενιάς Παυσανίας Παπαγεωργίου, από τις εξελίξεις. Σε ανάρτησή του στο facebook, αναφέρει μεταξύ άλλων: «Μου είναι αδύνατο να δικαιολογήσω τη σκέψη, τις συνθήκες και την αλληλουχία των προσωπικών και κοινωνικών γεγονότων που οδήγησαν έναν άνθρωπο σε αυτές τις πράξεις και στο να σπείρει τρόμο και καταστροφή. Σε αυτό το στάδιο οφείλω και έχω εμπιστοσύνη στον θεσμό της δικαιοσύνης και στους λειτουργούς της.
Θέλω να συγχαρώ τους υπηρεσιακούς της ΕΛΑΣ και ιδιαίτερα της Αστυνομικής Διεύθυνσης Αιτωλίας, των τοπικών τμημάτων αστυνόμευσης, ασφάλειας και εγκληματολογικών ερευνών που κατάφεραν να διαλευκάνουν την υπόθεση, καθώς και τις δυνάμεις της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Μεσολογγίου που αντιμετώπισαν τις φωτιές ώστε να αποφευχθούν περαιτέρω τραγικές εξελίξεις.
Ευχαριστώ τα τοπικά ΜΜΕ που σεβάστηκαν το γεγονός ότι αρνήθηκα να δώσω οποιαδήποτε ενημέρωση μέχρι την ολοκλήρωση της αστυνομικής έρευνας.
Θα θυμάμαι πάντα την ψυχική βοήθεια και το ενδιαφέρον όσων φίλων και γνωστών έδωσαν από την πρώτη στιγμή το παρών. Εύχομαι να μην συμβεί σε κανέναν.»