Έχοντας υπόψη τις τελευταίες εξελίξεις σε σχέση με την πανδημία, τα μέτρα και τις διαταγές που έχουν εκδοθεί σχετικά σας κάνουμε γνωστά τα εξής:

Η Υπηρεσία μας, σε συνεννόηση με τον Δήμο Μεγαλόπολης, προχώρησε σε προληπτική απολύμανση όλων των χώρων και των αυτοκινήτων αυτής. Η ενέργεια αυτή έγινε το Σάββατο 21 Μαρτίου 2020 από τον κ. Μαρτίκα Σαράντο, τον οποίο ευχαριστούμε πολύ.

Η Υπηρεσία μας, λαμβάνοντας όλα τα απαραίτητα προληπτικά μέτρα και ακολουθώντας τις εκδοθείσες διαταγές έχει μειώσει το προσωπικό της στο απαραιτήτως δυνατόν. Τις τελευταίες δύο εβδομάδες έχει κληθεί να επέμβει σε πάνω από τριάντα (30) περιπτώσεις πυρκαγιών σε δασικές και αγροτικές εκτάσεις. Το γεγονός ότι «επιτρέπεται» η χρήση πυρός την περίοδο αυτή, δεν σημαίνει ότι άκριτα και αλόγιστα βάζουμε φωτιά χωρίς να λαμβάνουμε υπόψη την ώρα, τον άνεμο, την υγρασία και τις ιδιαίτερες συνθήκες που επικρατούν σε μια περιοχή. Δεν βάζουμε φωτιά για να ξελογκώσουμε πλαγιές ολόκληρες με δικαιολογίες του τύπου «η φωτιά επιτρέπεται», «θα έσβηνε μόνη της», «τα γίδια χρειάζονται χορτάρι», «δεν έχω χρήματα να βάλω μηχάνημα» κτλ.

Η Υπηρεσία μας χορηγεί άδειες καύσης υπό προϋποθέσεις και καλεί τους πολίτες, τώρα περισσότερο από κάθε άλλη φορά να δείξουν ατομική ευθύνη και υπευθυνότητα. Η απασχόληση δυνάμεων για να σβήνουν πουρνάρια στον Άκοβο ή στον Βάγγου, βατιώνες στα Περιβόλια ή αλλού, μπορεί να σημαίνει καθυστέρηση στην κατάσβεση πυρκαγιάς σε ένα σπίτι ή στην παροχή βοηθείας σε ένα τροχαίο. Το σύνολο των βοσκών, των αγροτών και λοιπών πολιτών εδώ και χρόνια γνωρίζει και συμμορφώνεται. Οι ελάχιστοι ερασιτέχνες ή μαθητευόμενοι καλούνται να ακολουθήσουν το σύνολο.

Τέλος καλούμε τους Πάρεδρους των τοπικών κοινοτήτων που εμφανίζονται συμβάντα, να είναι σε συνεχή επικοινωνία με την Υπηρεσία μας, να νουθετούν τους παραβάτες και γενικότερα να ακολουθούν το πνεύμα της συνεργασίας και συμπόρευσης που έχουμε με τον Δήμο Μεγαλόπολης.

Σαν υστερόγραφο σας καλούμε να μείνετε υγιής σπίτι σας, περιορίζοντας τις μετακινήσεις, ακολουθώντας τις επίσημες και μόνο ανακοινώσεις. Το μόνο σίγουρο είναι πως θα βγούμε από αυτή την δοκιμασία πιο δυνατοί. Μην ξεχνάτε ποτέ πως είμαστε ΕΛΛΗΝΕΣ.

Ο Διοικητής
Χρήστος Π. Μπουντούρης
Αντιπύραρχος

kafeneio-megalopolis.gr