Μειώθηκε ο αιρθμός των οργανικών θέσεων κατά 39 στο νομό – Δημιουργούνται Πυροσβεστικά Κλιμάκια σε Ανδρίτσαινα – Λαμπεία.

Κάτω από τους 200 πέφτει ο αριθμός των μόνιμων πυροσβεστών στην Ηλεία, μετά την κατανομή της οργανικής δύναμης του Πυροσβεστικού Σώματος για το 2020. Σε έναν από τους πρώτους νομούς σε επιχειρησιακές ανάγκες ιδιαίτερα στην αντιπυρική περίοδο που λόγω καιρικών συνθηκών έχει διευρυνθεί αλλά και με μεγάλες ανάγκες ευρύτερα στο πλαίσιο της Πολιτικής Προστασίας. Παράλληλα σχεδιάζεται η δημιουργία δύο νέων πυροσβεστικών κλιμακίων σε Ανδρίτσαινα και Λαμπεία για την κάλυψη των αναγκών στις ορεινές περιοχές που πιθανότατα θα στελεχωθούν κυρίως με εποχικούς πυροσβέστες ο αριθμός των οποίων αυξάνεται στις επικείμενες προσλήψεις.

Όπως τόνισε ο πρόεδρος της Ένωσης Υπαλλήλων Πυροσβεστικού Σώματος Ηλείας, Σωτήρης Παπαηλίου, “… η φετινή κατανομή της οργανικής δύναμης του Σώματος μειώνει τις θέσεις για το μόνιμο προσωπικό στο Νομό μας κατά 39. Μέχρι και πέρσι σύμφωνα με το οργανόγραμμα οι θέσεις ήταν 225 και από φέτος 186. Έτσι με βάση την υπηρετούσα δύναμη και το νέο μειωμένο οργανόγραμμα στο Νομό μας προκύπτουν οκτώ (8) υπεράριθμοι υπάλληλοι. Αυτοί οι οχτώ συνάδελφοι τελούν υπό μετάθεση για την κάλυψη υπηρεσιακών αναγκών άλλων νομών και σύμφωνα με τις διατάξεις  του 4662/2020. Ελπίζουμε και προσπαθούμε να μην φύγουν συνάδελφοι και αποδυναμωθεί ο νομός που συνήθως βρίσκετε στο κόκκινο από άποψη επικινδυνότητας ειδικά κατά την αντιπυρική περίοδο και με τις καταστροφές του παρελθόντος να βαραίνουν τη μνήμη μας”.