Σήμερα 7/4/2020, γύρω στις 4 τα ξημερώματα, από άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία, εκδηλώθηκε πυρκαγιά σ’ εγκαταλελειμμένο σπίτι, δίπλα ακριβώς απ’ τον Ιερό Βράχο της Παναγίας Γλυκοφιλούσας.
Οι κάτοικοι της Πέτρας σε χρόνο “ρεκόρ” έδωσαν το “παρών” τους στη μάχη της κατάσβεσης, ενώ ταυτόχρονα ειδοποίησαν το Πυροσβεστικό Κλιμάκιο Καλλονής, που οι άντρες του ευτυχώς έφτασαν έγκαιρα και με τη φιλοτιμία τους, τη φιλοπονία τους και τη χαρακτηριστική εγρήγορσή τους νίκησαν τις φλόγες και μας γλίτωσαν απ’ τα χειρότερα.
Εδώ πρέπει να επισημάνουμε για πολλοστή φορά ότι με τον Καλλικράτειο Νόμο – Έκτρωμα του Γιάννη Ραγκούση εξαφανίστηκαν τα 4 ευέλικτα πυροσβεστικά οχήματα, μικρού κυβισμού, που διέθετε ο Δήμος Πέτρας, και είχαν σημαντικότατη συμβολή στην πρώτη προσπάθεια καταστολής των πυρκαγιών, πριν απ’ την άφιξη της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας.
Προκειμένου “ὃ μὴ γένοιτο” να μη θρηνήσουμε θύματα στο μέλλον, επιβάλλεται να προχωρήσει η Πέτρα ΤΩΡΑ στη δημιουργία εθελοντικού κλιμακίου πυρόσβεσης και αντιμετώπισης φυσικών καταστροφών, έτσι όπως συζητήθηκε στις 17/11/2019, στον χώρο του Συνεδριακού Κέντρου Πέτρας, απ’ τους κατοίκους του χωριού, με παρόντες τον Αντιδήμαρχο Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Δυτικής Λέσβου κ. Ιορδάνη Ιορδάνου, τον Διοικητή του Πυροσβεστικού Κλιμακίου Καλλονής Επιπυραγό κ. Γρηγόριο Πέτρου και τον Τοπικό Πρόεδρο κ. Χάρη Παλαιοπάνη.

 

Πηγη