Μία αποκαρδιωτική εικόνα αντίκρισαν οι Ομοσπονδιακοί Θηροφύλακες, που περιπολούσαν στην περιοχή του Σιδηροχωρίου, πλησίον του υγροβιότοπου της Ισμαρίδας.

Όπως ανακοίνωσε ο Κυνηγετικός Σύλλογος Κομοτηνής, η νεοφυτεία της δεντροφύτευσης, που εθελοντικά και με άφθονο μεράκι πραγματοποίησαν μαθητές της περιβαλλοντικής ομάδας του 1ου Γυμνασίου Κομοτηνής, κυνηγοί και θηροφύλακες τον Μάρτιο του 2017, καταστράφηκε ολοσχερώς από πυρκαγιά.

d8b5c85c-iasmarida3

«Άραγε τι ώθησε τον συμπολίτης μας – εμπρηστή για να προβεί στην πράξη αυτή…;!», αναρωτιούνται οι άνθρωποι του Κυνηγετικού Συλλόγου. «Ίσως η απόκτηση λίγο περισσότερης βοσκήσιμης ύλης για τα ζωντανά, ίσως η “ψεδ-αίσθηση της καθαριότητας” γύρω από τα χωράφια του, ή μήπως ένα «άρρωστο μυαλό» (πυρομανής)…», συνεχίζει το σχόλιο αναφορικά με τα κίνητρα του εμπρηστή, ενώ επισημαίνεται: «Το μόνο που πέτυχε, ήταν να αποτεφρώσει 215 καρποφόρους θάμνους και δέντρα, αποστερώντας τροφή και αρκετές θέσεις φωλεοποίησης από την πλούσια άγρια πανίδα της περιοχής, και φυσικά να ρυπάνει ατμόσφαιρα και νερό. Αναρωτιόμαστε για πόσο ακόμα θα συνεχιστεί αυτή η ανεξέλεγκτη και καταστροφική για το φυσικό περιβάλλον χρήση του πυρός…».

427735ab-ismarida

Το παρήγορο, όπως σημειώνει στο τέλος ο Κυνηγετικός Σύλλογος, είναι ότι η ενδημική μας χλωρίδα είναι προσαρμοσμένη στις πυρκαγιές και αναγεννάται, κι έτσι αρκετά από τα πλατύφυλλά μας θα πρεμνοβλαστήσουν, ενώ όσα δεν τα καταφέρουν θα αντικατασταθούν με νέα από τους Θηροφύλακες.

inkomotini.news