Μεγάλη κινητοποίηση της Πυροσβεστικής υπήρξε χθες το μεσημέρι για την κατάσβεση πυρκαγιάς στη Μεταμόρφωση του Δήμου Πύλου – Νέστορος.

Η φωτιά ξέσπασε σε αγροτοδασική έκταση και για την κατάσβεσή της κινητοποιήθηκαν 27 πυροσβέστες με 13 οχήματα, μία ομάδα πεζοπόρου τμήματος, ενώ από αέρος συνέδραμαν έναν ελικόπτερο και δύο αεροσκάφη.

Η φωτιά χάρη στη γρήγορη κινητοποίηση των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών της Μεσσηνίας τέθηκε υπό μερικό έλεγχο νωρίς το απόγευμα, ενώ πρόλαβε να κάψει 20 στρέμματα δασικής έκτασης και περί τα 2 στρέμματα αγροτικής. Επιασε κοντά στο Βλαχόπουλο και το μέτωπο κατευθύνθηκε προς τη Μεταμόρφωση, και σύμφωνα με τις πρώτες ενδείξεις μάλλον ξεκίνησε να καίει από ένα αμπέλι, χωρίς όμως να έχει επιβεβαιωθεί ότι γίνονταν κάποιες αγροτικές εργασίες σε αυτό.

Στην επιχείρηση κατάσβεσης έδρασαν συνολικά 13 πυροσβεστικά οχήματα, 3 αυτοκίνητα ΟΤΑ, δύο PZL και ένα ελικόπτερο έκαναν ρίψεις από αέρος, ενώ βοήθησε και πεζοπόρο τμήμα που ήρθε από την Τρίπολη. Συντόνιζε ο διοικητής Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Πελοποννήσου, αρχιπύραρχος Θανάσης Κολυβήρας.

Να σημειωθεί ότι για σήμερα Πέμπτη από τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας έχει σημάνει “κίτρινος συναγερμός” λόγω του υψηλού κινδύνου εκδήλωσης πυρκαγιάς στη Νότια Πελοπόννησο. Πηγη: eleftheriaonline.gr