Σε ύφεση βρίσκεται η φωτιά στην Ηλεία, με τις δυνάμεις τις πυροσβεστικής,  να συγκεντρώσουν τις δυνάμεις τους στη κατάσβεσή της φωτιάς στην περιοχή Κλινδιά, Πύργου, καθώς το τελευταίο 24ωρο δεν υπήρχαν νέες εστίες φωτιές σε άλλες περιοχές της χώρας.

Ειδική εντολή έχει δοθεί από τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, για να ξεκινήσουν έρευνες καθώς μερικές από τις πυρκαγιές θεωρούνται ύποπτες, όπως η χτεσινή στην Ωλένη Πύργου που σύμφωνα με τις αρχές ήταν σε δύσβατη περιοχή, καθιστώντας δύσκολο των έργο των επίγειων μέσων.

Κάηκαν πάνω από 32.000 στερέματα στις Κεχριές

Μέσα σε αυτές τις πέντε ημέρες, η πυρκαγιά κατάφερε να κάψει περίπου 32.730 στρέμματα, όπως αναφέρει το meteo.gr, επικαλούμενο νεότερες και πιο ακριβείς δορυφορικές εκτιμήσεις των καμμένων εκτάσεων στην Κορινθία.

Συγκεκριμένα, 13.660 στρέμματα αφορούν δασικές εκτάσεις, 9.190 στρέμματα χορτολιβαδικές εκτάσεις και 6.460 στρέμματα καλλιέργειες. Επίσης, υπέστησαν σημαντικές ζημιές 9 κατοικίες συνολικής έκτασης 620 στρεμμάτων.

Σε σχετικό γράφημα παρουσιάζονται δεδομένα από την Ευρωπαϊκή Υπηρεσία Copernicus, η οποία ενεργοποίησε την Υπηρεσία Εκτάκτων Αναγκών και Χαρτογράφησης έπειτα από αίτημα της Ελλάδας στην Ευρωπαϊκή Ένωση, και παρέχει δωρεάν δεδομένα στις αρμόδιες υπηρεσίες της χώρας μας. Σε ύφεση η φωτιά στην Ηλεία – Φόβοι για σχέδιο εμπρηστών