Η κινητοποίηση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Ιεράπετρας χρειάστηκε για την κατάσβεση μιας πυρκαγιάς που ξέσπασε περίπου λίγο πριν τις 10 το βράδυ σε διαμέρισμα στο κέντρο της Ιεράπετρας.

Όπως αναφέρει στο Ράδιο Λασίθι ο διοικητής της ΠΥ Ιεράπετρας κ. Καλλιοντζής για το περιστατικό χρειάστηκε η συμβολή δύο οχημάτων της Πυροσβεστικής ενώ η πυρκαγιά και με τη βοήθεια των ενοίκων δεν πήρε μεγάλη έκταση και τελικά έσβησε χωρίς να πάρει μεγάλη έκταση μέσα στο σπίτι και χωρίς να κινδυνεύσει κανείς.

Τα αίτια της πυρκαγιάς προς το παρόν παραμένουν άγνωστα και γίνεται προανάκιση από το αρμόδιο τμήμα της ΠΥ Ιεράπετρας.

Ο κ. Καλλιοντζής πέρα από το συγκεκριμένο περιστατικό αναφέρθηκε επίσης και στη γενικότερη εικόνα που παρουσιάζει φέτος η περιοχή, θέλοντας να ευχαριστήσει όλους τους πολίτες που έχουν διατηρήσει μια καλή και υπεύθυνη στάση φέτος και δεν έχουν παρατηρηθεί φαινόμενα αυτοσχέδιων υπαίθριων πυρκαγιών, τα οποία συχνά οδηγούν σε μεγαλύτερες ανεξέλεγκτες πυρκαγιές. Φέτος όπως λέει η Υπηρεσία είναι περισσότερο ενισχυμένη με προσωπικό και γίνονται περισσότεροι έλεγχοι, ενώ και τα πρόστιμα πλέον για τέτοιου είδους παραβάσεις βεβαιώνονται άμεσα όταν εντοπιστούν τα περιστατικά.πηγη:energinews.gr