Τις σκηνές που εκτυλίχθηκαν στην Εύβοια αλλά και το πώς έφτασε στο να σώσει ένα μωρό χρησιμοποιώντας μία μπουλντόζα περιέγραψε πυροσβέστης της 7ης ΕΜΑΚ.

Ο πυρονόμος της 7ης ΕΜΑΚ, που συμμετείχε στις επιχειρήσεις διάσωσης στις πληγείσες περιοχές στην Εύβοια, μίλησε για τις εικόνες που εκτυλίχθηκαν αλλά και τη διάσωση του μωρού, το βίντεο από την οποία συγκίνησε.

Όπως είπε, μιλώντας στον ΑΝΤ1, ο κ. Κωνσταντίνος Χαϊδής: «Είδα μία κυρία στη βεράντα να καλεί σε βοήθεια, οι χείμαρροι ήταν πάρα πολύ δυνατοί και να σας πω ότι ρισκάραμε με ένα μηχάνημα του δήμου εκεί που ήταν και πήγαμε και κάναμε τη διάσωση».

Η γιαγιά του μωρού κάλεσε σε βοήθεια και οι άνδρες της ΕΜΑΚ μη έχοντας άλλον τρόπο να προσεγγίσουν στο σπίτι της, πήραν μία μπουλντόζα. Ο χειριστής της ανέβαλε τον πυρονόμο στον δεύτερο όροφο και κατάφερε να κάνει τον απεγκλωβισμό.Ο κ. Χαϊδής κράτησε το μωρό στην αγκαλιά του μέχρι να φτάσουν σε ασφαλές σημείο και στη συνέχεια, αφού του έδωσε ένα στοργικό φιλί, το έδωσε στους συγγενείς του. Το παιδί μεταφέρθηκε προληπτικά στο νοσοκομείο.

Αναφερόμενος στις εικόνες που δημιουργήθηκαν στην Εύβοια, σημείωσε πως χαρακτηριστικό του πόσο δύσκολη ήταν η κατάσταση, είναι πως ακόμη και τα οχήματα της Πυροσβεστικής δεν μπορούσαν να προσεγγίσουν το σημείο τις πρώτες ώρες.

«Εμείς με δυσκολία φτάναμε. Με μεγάλη δυσκολία. Και μπορώ να σας πω ότι τις πρώτες ώρες δεν μπορούσαν να πλησιάσουν τα πυροσβεστικά. Ακόμη και τα πολύ μεγάλα μηχανήματα του δήμου ήταν δύσκολο να φτάσουν».πηγη: spoutniknews. gr