Πυροσβέστης περιγράφει όσα έζησε και είδε στις φονικές πυρκαγιές στο Μάτι. Χαρακτηρίζει ήρωες τους συναδέλφους του και σούπερ-ήρωες τους εθελοντές, ενώ τονίζει ότι τα όσα συνέβησαν, άλλαξαν τον ίδιο μια για πάντα.

Μία συγκλονιστική καταγραφή των όσων έζησε στη φονική πυρκαγιά στο Μάτι, ανήρτησε πυροσβέστης στο Facebook, αναφέροντας πως τίποτα δεν είναι πια το ίδιο. Τα όσα είδε «είχαν αλλάξει το βλέμμα του μια για πάντα», όπως λέει συνοδεύοντας το μήνυμα από μία φωτογραφία του ίδιου.

«Αυτήν την ώρα είμαι στο υπηρεσιακό λεωφορείο και επιστρέφω στην οικογένεια και το σπίτι μου. Θα δω ξανά την κόρη και την γυναίκα μου. Θα τους αγκαλιάσω όπως ποτέ ξανά… Θα κάνω ένα μπάνιο και θα προσποιηθώ πως επιστρέφω σιγά σιγά στην ρουτίνα μου. Δεν είναι τίποτα ίδιο όμως», αναφέρει στην αρχή του μηνύματος, περιγράφοντας πώς νιώθει μετά από πολυήμερη μάχη με τις φλόγες.

«Πόση λύπη και τραγωδία να χωρέσει σε λίγα στρέμματα; Πόσες ψυχούλες χαμένες. Άδικα και γρήγορα…»

Δε βρίσκει τα λόγια, όπως λέει, για να περιγράψει όσα έζησε και είδε στο Μάτι. Παρόλα αυτά θέλησε να σταθεί στο έργο των πυροσβεστών, αλλά κυρίως των εθελοντών και των απλών πολιτών που ήρθαν για βοήθεια.

«Αν είναι ήρωες οι πυροσβέστες, σούπερ-ήρωες είναι οι εθελοντές, οι πολίτες που έδωσαν το παρών, τα σπίτια, τα ρούχα, τα χρήματα και τον χρόνο τους να βοηθήσουν. Οι γιατροί, οι νοσηλευτές, οι διασώστες, οι αστυνομικοί».

Κλείνοντας το μήνυμά του, ο πυροσβέστης αναφέρει ότι μετά την πρώτη μέρα και το πρώτο σοκ, κάθισε να βγάλει μερικές φωτογραφίες. Ανοίγοντας, όμως, τη μηχανή «η κάμερα ήταν γυρισμένη και με αντίκρισα. Όχι μόνο είχα επηρεαστεί, είχε αλλάξει το βλέμμα μου μια για πάντα», γράφει, παραθέτοντας τη χαρακτηριστική εικόνα… πηγη: sputniknems.gr