Ολοκληρώθηκε το έργο της κατάσβεσης στο ΧΥΤΑ Φυλής, που είχε ξεσπάσει το Σάββατο 25 Σεπτεμβρίου. Οι δυνάμεις του Πυροσβεστικού Σώματος έχουν αποχωρήσει, ενώ στο χώρο θα γίνουν επιχωματώσεις.

Όσο η φωτιά ήταν σε εξέλιξη, η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας έστειλε μήνυμα μέσω του 112, προειδοποιώντας τους πολίτες.

Επικοινωνία πραγματοποίησε ο επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης Αττικής Γιάννης Πρωτούλης με τον Περιφερειάρχη Γιώργο Πατούλη. Όπως αναφέρει η σχετική ανακοίνωση της Λ.Σ.: «προκειμένου να ενημερωθεί για την πορεία κατάσβεσης της νέας πυρκαγιάς που εκδηλώθηκε ταυτόχρονα στο χώρο της χωματερής και σε εργοστάσιο ανακύκλωσης στην περιοχή του Ασπροπύργου.

Είναι το δέκατο τέταρτο (!) εργοστάσιο ανακύκλωσης που καίγεται κατά τις νυχτερινές ώρες τους τελευταίους 20 μήνες, γεγονός που μόνο τυχαίο δεν μπορεί να θεωρείται. Με βάση και την παραπάνω διαπίστωση, οι αρμόδιες δημόσιες αρχές πρέπει άμεσα να διερευνήσουν τα αίτια της νέας πυρκαγιάς, καθώς πολλά και εύλογα ερωτήματα προκύπτουν».

ert.gr