Τα έντονα καιρικά φαινόμενα, με τις καταιγίδες, του ισχυρούς ανέμους, την ραγδαία βροχόπτωση και το χαλάζι, που ξεκίνησαν το βράδυ της Δευτέρας από τα δυτικά της Κρήτης, επεκτάθηκαν στη διάρκεια της νύχτας σχεδόν σε όλο το νησί. Πολλοί ήταν αυτοί που πετάχτηκαν από τα κρεβάτια τους λόγω της έντασης των φαινομένων αλλά και του φόβου των πλημμυρών.
Η πυροσβεστική υπηρεσία έλαβε πολλές κλήσεις, ουσιαστικά όμως χρειάστηκε να επέμβει σε μια περίπτωση για άντληση υδάτων στο Ηράκλειο και 3 στην περιοχή της Χερσονήσου, και σε δύο κοπές δέντρων.

Προειδοποιήσεις από τους μετεωρολόγους

Η ΕΜΥ εξέδωσε έκτακτο δελτίο επικίνδυνων καιρικών φαινομένων στο οποίο αναφέρει ότι έντονα καιρικά φαινόμενα θα σημειωθούν στην Κρήτη έως και την Πέμπτη 21 Οκτωβρίου.Το meteo.gr επισημαίνει ότι από τις βραδινές ώρες της Τρίτης 20/10 ο καιρός στο Νότιο Αιγαίο θα παρουσιάσει σημαντική επιδείνωση με ισχυρές βροχές και καταιγίδες, φαινόμενα τα οποία στην Κρήτη αναμένεται να επιμείνουν έως τις πρωινές ώρες της Πέμπτης 22/10 δίνοντας πολύ μεγάλα ύψη βροχόπτωσης, όπως φαίνεται στον προγνωστικό χάρτη που ακολουθεί. Στο "πόδι" οι Κρητικοί από τις νυχτερινές καταιγίδες - Απίστευτη χαλαζόπτωσηΣτο "πόδι" οι Κρητικοί από τις νυχτερινές καταιγίδες - Απίστευτη χαλαζόπτωσηΣτο "πόδι" οι Κρητικοί από τις νυχτερινές καταιγίδες - Απίστευτη χαλαζόπτωσηπηγη:creatalive.gr