Στην ανάκληση του πιστοποιητικού πυρασφάλειας για το μουσείο του Αχιλλείου προχώρησε η πυροσβεστική υπηρεσία μετά από έλεγχο που πραγματοποίησε στο χώρο.

Σύμφωνα με το πόρισμα της πυροσβεστικής υπήρχαν σοβαρές παραβάσεις και ελλείψεις ενώ επιβλήθηκε πρόστιμο 2χιλιάδων ευρώ.

Το έγγραφο της πυροσβεστικής αναμένεται  σήμερα να κοινοποιηθεί προς το υπουργείο πολιτισμού, που προστατεύει το μνημείο – μουσείο του Αχιλλείου  αλλά και την ΕΤΑΔ, προκειμένου να προβούν στις ανάλογες ενέργειες και να αποφασιστεί αν τελικά θα κλείσει το μουσείο έως ότου γίνουν οι απαιτούμενες παρεμβάσεις, ως είθισται σε περιπτώσεις ανάκλησης του συγκεκριμένου πιστοποιητικού.

Να σημειωθεί ότι το υπουργείο έχει τη δυνατότητα  να αιτηθεί επανέκδοση του πιστοποιητικού πυρασφάλειας βεβαιώνοντας ότι γίνονται  οι όποιες διορθωτικές κινήσεις απαιτούνται και για το λόγο αυτό δίνεται ένα χρονικό περιθώριο έως  ότου γίνουν εκ νέου έλεγχοι.

Να σημειωθεί ότι ο  έλεγχος της πυροσβεστικής έγινε μετά από καταγγελίες που δέχτηκε, ενώ ο προηγούμενος είχε γίνει το 2017.πηγη:fireservice.gr