Σε πλήρη ετοιμότητα και εγρήγορση βρίσκεται ο μηχανισμός του Δήμου Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης ενόψει των έντονων καιρικών φαινομένων που αναμένεται να επηρεάσουν και τον Δήμο των 3Β.

Σύμφωνα με την πρόβλεψη, η κακοκαιρία αναμένεται να φτάσει στην Αττική ανήμερα της Εθνικής Εορτής (Τετάρτη 28/10) τις πρώτες πρωινές ώρες, με κύρια χαρακτηριστικά τις ισχυρές βροχές και καταιγίδες που θα συνοδεύονται από ισχυρούς ανέμους.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της δημοτικής αρχής “καθ’ όλη τη διάρκεια των έντονων καιρικών φαινομένων και μέχρι την εξασθένησή τους και έπειτα από απόφαση Δημάρχου, το Αυτοτελές Τμήμα Πολιτικής Προστασίας και υπηρεσίες του Δήμου θα είναι σε συνεχή επιφυλακή για οποιοδήποτε πρόβλημα παρουσιαστεί και η τηλεφωνική γραμμή 210 8961444 (Πολιτική Προστασία)‬ θα είναι σε 24ωρη λειτουργία.

Ήδη από σήμερα συνεργεία του Δήμου καθαρίζουν προληπτικά από φερτά υλικά και σκουπίδια, το αποχετευτικό δίκτυο και τα φρεάτια στις τρεις Δημοτικές Ενότητες.

Η δημοτική αρχή προτρέπει τους κατοίκους μέχρι την ολοκλήρωση του φαινομένου να μην τοποθετούν κλαδέματα και άλλα απορρίμματα κοντά στις σχάρες των φρεατίων και στους κάδους απορριμμάτων καθώς μπορεί να παρασυρθούν από τον άνεμο και να βουλώσουν τα φρεάτια.

Επιπλέον, συστήνεται σε όλους τους πολίτες και ιδιαίτερα στις ευπαθείς ομάδες να περιορίσουν τις μετακινήσεις στις απολύτως απαραίτητες και να αποφύγουν τους υπόγειους, ημιυπόγειους και ισόγειους χώρους, δασικές περιοχές, άλση και πάρκα όπως επίσης να μην διασχίζουν για κανένα λόγο χειμάρρους, ρέματα ή δρόμους που έχουν πλημμυρίσει, πεζοί ή με όχημα.

Επίσης, προτείνεται το μάζεμα των οικιακών σκιάστρων (τέντες), όπως και η απομάκρυνση αντικειμένων από τα μπαλκόνια, που μπορεί να παρασυρθούν από τον αέρα. Συνίσταται να αποφεύγεται, κατά το δυνατόν, η διέλευση πεζών και η στάθμευση οχημάτων κάτω από μεγάλα δέντρα”.πηγη:3vita.gr