Έρχεται κακοκαιρία διαρκείας με βροχές, καταιγίδες και χιόνια από την Κυριακή.

«Τσουχτερό» αναμένεται το κρύο τις επόμενες ημέρες, καθώς από την Κυριακή ο καιρός «αγριεύει» στις περισσότερες περιοχές της χώρας.

Η κακοκαιρία θα κάνει την επέλασή της με βροχές και ισχυρές καταιγίδες στα δυτικά τμήματα της χώρας, ενώ δεν αποκλείονται ακόμα και νέες χιονοπτώσεις στα ορεινά.

Τα φαινόμενα θα εκδηλωθούν από το μεσημέρι της Κυριακής όταν το ισχυρό βαρομετρικό χαμηλό που πλησιάζει από την Ισπανία αναμένεται να εισέλθει στη χώρα, φέρνοντας μαζί του βροχές, κυρίως στα δυτικά, τα κεντρικά και τα νοτιοανατολικά.

Σύμφωνα μάλιστα με τις προβλέψεις, η κακοκαιρία θα είναι διαρκείας, ενώ νέα βαρομετρικά χαμηλά ενδέχεται να προκαλέσουν βροχές και καταιγίδες στα πεδινά, αλλά και σημαντικές χιονοπτώσεις στα ορεινά, καθ’ όλη τη διάρκεια της επόμενης εβδομάδας.

Μέχρι την Κυριακή ωστόσο, προβλέπεται ηλιοφάνεια, με τοπική συννεφιά το Σάββατο, ενώ η θερμοκρασία θα παρουσιάσει άνοδο και οι άνεμοι δεν θα ξεπερνούν τα 6 με 7 μποφόρ.

Αξίζει τέλος να σημειωθεί πως παρά τις ασθενείς βροχοπτώσεις σε πολλά τμήματα της χώρας, οι μετεωρολόγοι κάνουν λόγο για τη χειρότερη ίσως ξηρασία σε ορισμένες περιοχές, τα τελευταία 40 χρόνια.

Παγετός στη Βόρεια Ελλάδα

Την ίδια ώρα, αρκετούς βαθμούς κάτω από το μηδέν έπεσε σήμερα, Τετάρτη (25/11), το θερμόμετρο τόσο στα ημιορεινά τμήματα της χώρας όσο και σε πεδινές περιοχές της Βόρειας Ελλάδας.

Οι αυτόματοι μετεωρολογικοί σταθμοί του δικτύου του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών/meteo.gr (εξαιρουμένων των ορεινών καταφυγίων και χιονοδρομικών κέντρων), κατέγραψαν τις χαμηλότερες ελάχιστες θερμοκρασίες σε Νέο Καύκασο (-6,7 βαθμοί Κελσίου), Νευροκόπι (-6,6), Παρανέστι Δράμας (-5,5) και Μεσόβουνο Κοζάνης (-4,8).

Παράλληλα, θυελλώδεις βόρειοι άνεμοι πνέουν στο Αιγαίο, με τις ριπές του ανέμου στον Άγιο Ιωάννη-Πόρτο της Τήνου να φτάνουν τα 111 χλμ./ώρα, στην Παξιμάδα Καρύστου τα 108 χλμ./ώρα, στην Πάρνηθα τα 90 χλμ./ώρα και στην Πεντέλη τα 85 χλμ./ώρα.

sputniknews.gr