To 1ο Σχολείο Εκπαίδευσης Εκπαιδευτών Χειριστών ΣμηΕΑ διεξήχθη με απόλυτη επιτυχία από το μοναδικό δημόσιο πιστοποιημένο από την Υ.Π.Α. εκπαιδευτικό κέντρο ΣμηΕΑ Π.Σ. της Πυροσβεστικής Ακαδημίας. Η ανωτέρω εκπαίδευση των εκπαιδευτών χειριστών ΣμηΕΑ πραγματοποιήθηκε στις εγκαταστάσεις της 3ης Ε.Μ.Α.Κ στο Ηράκλειο Κρήτης, με συμμετοχή έξι (6) υπαλλήλων από την 8η, 6η και 3η Ε.Μ.Α.Κ., τη ΔΙ.Π.Υ.Ν. Χανίων και την Π.Υ. Μεγάρων.

Κατά τη διάρκεια της εκπαίδευσης επιβεβαιώθηκε το υψηλό επίπεδο κατάρτισης των εκπαιδευτών, ενώ μετά το πέρας της διαδικασίας διαπιστώθηκε ότι οι επιλεχθέντες εκπαιδευόμενοι εκτός από ενθουσιασμό και ζήλο για το αντικείμενο των ΣμηΕΑ απέκτησαν πολύ καλή γνώση αυτών ως χειριστές.

Οι καινούργιοι εκπαιδευτές που πιστοποιήθηκαν, μαζί με τους υφιστάμενους, θα κληθούν να εκπαιδεύσουν τους επόμενους μήνες επιπρόσθετο προσωπικό του Π.Σ. ως χειριστές, με σκοπό την περαιτέρω ανάπτυξη και ένταξη των ΣμηΕΑ στις επιχειρησιακές αποστολές του Π.Σ. ανά την επικράτεια.1ο Σχολείο Εκπαίδευσης Εκπαιδευτών Χειριστών ΣμηΕΑ του ΠΣ1ο Σχολείο Εκπαίδευσης Εκπαιδευτών Χειριστών ΣμηΕΑ του ΠΣ1ο Σχολείο Εκπαίδευσης Εκπαιδευτών Χειριστών ΣμηΕΑ του ΠΣπηγη: fireservice.gr