Πυρκαγιά εκδηλώθηκε στις 01:30 τα ξημερώματα της Τρίτης 12 Ιανουαρίου στην κεντρική είσοδο της Δ/νσης ΠΕ Άρτας. Η πυρκαγιά ξεκίνησε από τον κεντρικό πίνακα ηλεκτροδότησης της οικοδομής που βρίσκεται στην είσοδο του κτηρίου.
Οι ιδιοκτήτες που έχουν μόνιμη κατοικία στον τελευταίο όροφο της οικοδομής την αντιλήφθηκαν έγκαιρα και κάλεσαν την πυροσβεστική. Έτσι την πρόλαβαν πριν εξαπλωθεί στις επιχειρήσεις που στεγάζονται εκεί και στον πρώτο όροφο όπου στεγάζεται η Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Άρτας.Στη περίπτωση που έφτανε εκεί η καταστροφή των μηχανημάτων και των αρχείων που διατηρεί η υπηρεσία, θα ήταν ανυπολόγιστη.Αποτέλεσμα του συμβάντος ήταν η δυσλειτουργία της Διεύθυνσης ΠΕ Άρτας τις επόμενες μέρες (λόγω βλάβης στην ηλεκτροδότηση και στο δίκτυο επικοινωνίας καθώς και λόγω της δυσοσμίας από την φωτιά και τα χημικά που χρησιμοποίησε η πυροσβεστική για την απόσβεσή της) μέχρι και σήμερα Παρασκευή που αποκαταστάθηκε το μεγαλύτερο μέρος των προβλημάτων.
Ευχής έργο ήταν που η φωτιά δεν εκδηλώθηκε εν ώρα λειτουργίας της υπηρεσίας γιατί στην περίπτωση αυτή οι υπάλληλοι θα είχαν εγκλωβιστεί στο κτίριο που δεν διαθέτει έξοδο κινδύνου καθώς και πολλές άλλες από τις απαιτούμενες προδιαγραφές.Σύμφωνα με πληροφορίες η υπηρεσία έχει απευθυνθεί επανειλημμένα στην Περιφερειακή Ενότητα Άρτας κάνοντας και τις απαραίτητες ενέργειες για τη μεταφορά και την στέγαση της υπηρεσίας σε κατάλληλο οίκημα χωρίς όμως κανένα μέχρι στιγμής αποτέλεσμα.fire 1fire 2πηγη:arta2day.gr