Χαλάει πάλι σήμερα ο καιρός καθώς αναμένονται ισχυρές βροχοπτώσεις και καταιγίδες κατά τόπους, αλλά και θυελλώδεις άνεμοι. Πολύ θυελλώδεις άνεμοι νοτίων διευθύνσεων πνέουν από τις πρωινές ώρες της Δευτέρας, με την μεγαλύτερη ριπή του ανέμου να σημειώνεται στο μετεωρολογικό σταθμό του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / Meteo.gr στην Παξιμάδα Καρύστου με τιμή 153 km/h.

Οι οκτώ μεγαλύτερες ριπές ανέμου έως τις 09:00 το πρωί της Δευτέρας 25/01, όπως κατεγράφησαν από το δίκτυο αυτόματων μετεωρολογικών σταθμών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / Meteo.gr, παρουσιάζονται στον παρακάτω πίνακα.

kairos_thermokrasies_meteo

Ισχυρές βροχές αλλά και καταιγίδες σημειώθηκαν κατά τη διάρκεια της νύχτας στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας. Στον πίνακα που ακολουθεί φαίνονται οι 8 σταθμοί του δικτύου αυτόματων μετεωρολογικών σταθμών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / meteo.gr που κατέγραψαν τα μεγαλύτερα ύψη βροχής έως το πρωί της Δευτέρας 25/1. Όπως προκύπτει από αυτόν, το μεγαλύτερο ύψος βροχής κατεγράφη στα Θεοδώριανα Άρτας και ήταν ίσο με 84 χιλιοστά.

kairos_meteo_vroxes

Σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά δεδομένα του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / meteo.gr, τα φαινόμενα έως το μεσημέρι θα περιοριστούν κυρίως στη Θράκη και στο Αιγαίο και θα εξασθένησουν σημαντικά. Από τη νύχτα όμως της Δευτέρας 25/1 προς Τρίτη, ένα νέο κύμα κακοκαιρίας θα επηρεάσει τη χώρα. 

protothema.gr