Σε μερική επιφυλακή τίθεται το προσωπικό του Πυροσβεστικού Σώματος από αύριο Σάββατο 13 Φεβρουαρίου και ώρα 07:30 και μέχρι νεωτέρας, πλην των ΠΕ.ΠΥ.Δ. Κρήτης, Βορείου και Νοτίου Αιγαίου, προκειμένου να αντιμετωπιστούν άμεσα τυχόν προβλήματα από επικίνδυνα φαινόμενα της επικείμενης κακοκαιρίας.Σε Μερική Επιφυλακή το προσωπικό του Πυροσβεστικού Σώματος λόγω Επικίνδυνων Καιρικών Φαινομένων

Από την Κυριακή 14 Φεβρουαρίου, σε μερική επιφυλακή τίθεται και το προσωπικό των ΠΕ.ΠΥ.Δ. Κρήτης, Βορείου και Νοτίου Αιγαίου.

Επισημαίνεται ότι σύμφωνα με το Έκτακτο Δελτίο Επικίνδυνων Καιρικών Φαινομένων που εκδόθηκε την Πέμπτη 11 Φεβρουαρίου 2021 από την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ), κακοκαιρία προβλέπεται από το μεσημέρι του Σαββάτου (13-02-2021) από τα δυτικά και τα βόρεια, που βαθμιαία την Κυριακή (14-02-2021) θα επικρατήσει και στην υπόλοιπη χώρα, με κύρια χαρακτηριστικά:

1. Τις κατά τόπους πυκνές χιονοπτώσεις

2. Τη μεγάλη πτώση της θερμοκρασίας από βορρά προς νότο σταδιακά, της τάξης των 14-18 βαθμών Κελσίου και τον ισχυρό παγετό

3. Τους πολύ θυελλώδεις βόρειους ανέμους, τοπικά σε επίπεδο θύελλας στο Αιγαίο

4. Τις ισχυρές βροχές και καταιγίδες

Οι πολίτες μπορούν να ενημερώνονται καθημερινά για την εξέλιξη των έκτακτων καιρικών φαινομένων στα τακτικά δελτία καιρού της ΕΜΥ και στην ιστοσελίδα της ΕΜΥ στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.emy.gr.

Για πληροφορίες αναφορικά με την προστασία από έκτακτα καιρικά φαινόμενα μπορείτε να ανατρέχετε στην ιστοσελίδα και στους επίσημους λογαριασμούς του Πυροσβεστικού Σώματος, στο Facebook και στο Twitter

Για περισσότερες πληροφορίες και οδηγίες αυτοπροστασίας από τα έντονα καιρικά φαινόμενα, οι πολίτες μπορούν να επισκεφθούν την ιστοσελίδα της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.civilprotection.gr.

Για πληροφορίες και ανακοινώσεις σχετικά με την επικρατούσα κατάσταση και την βατότητα του οδικού δικτύου λόγω εισροής πλημμυρικών υδάτων σε αυτό οι πολίτες μπορούν να επισκεφθούν την ιστοσελίδα της ΕΛ.ΑΣ. www.astynomia.gr.

Παρακαλούμε τους συμπολίτες μας, να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και σε περίπτωση εκδήλωσης Επικίνδυνων Καιρικών Φαινομένων, να ακολουθούν πιστά τις υποδείξεις των αρμόδιων αρχών.

Πηγη:fireservice.gr