Φωτιά ξέσπασε το απόγευμα της Κυριακής σε κτίριο όπου στεγάζεται μία καφετέρια και διαμερίσματα στο Wood Green του Λονδίνου.

Δέκα οχήματα και περίπου 70 πυροσβέστες κατέφθασαν στο σημείο από τους πυροσβεστικούς σταθμούς Tottenham, Hornsey, Southgate και Edmonton δίνοντας μάχη με τις φλόγες.

Μέρος της οροφής και το υπόγειο του κτιρίου υπέστησαν ζημιές από την πυρκαγιά, ωστόσο ευτυχώς δεν υπήρξε κάποιος τραυματισμός.

Εκπρόσωπος της πυροσβεστικής υπηρεσίας δήλωσε: «Η φωτιά ταξίδεψε μέσω του συστήματος αερισμού στην οροφή του κτιρίου και τα πυροσβεστικά πληρώματα κινήθηκαν γρήγορα για να τη θέσουν υπό έλεγχο.

«Ευτυχώς, οι συναγερμοί καπνού που ήταν τοποθετημένοι μέσα στο κτίριο μπόρεσαν να ειδοποιήσουν το συντομότερο δυνατό, με τον ιδιοκτήτη του καταστήματος να πραγματοποιεί την πρώτη από τις εννέα κλήσεις που δέχθηκαν οι υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης. Επτά άτομα έφυγαν από το κτίριο πριν φτάσουν οι πυροσβεστικές δυνάμεις.

Λονδίνο: Φωτιά σε κτίριο στον κεντρικό δρόμο του Wood Green

«Το High Road έκλεισε, καθώς εργαζόμασταν σκληρά για να θέσουμε την κατάσταση υπό έλεγχο και προτρέψαμε τους ανθρώπους να αποφύγουν την περιοχή.

«Υπήρχε καπνός στην περιοχή και οι κάτοικοι κλήθηκαν να κρατήσουν τα παράθυρα και τις πόρτες τους κλειστές».

Η πυροσβεστική κλήθηκε στις 18:04 και η πυρκαγιά ήταν υπό έλεγχο στις 20:39.

Η αιτία της φωτιάς βρίσκεται υπό διερεύνηση.

eobserver.co.uk