Ήπειρος-Οι πυροσβέστες δεν σβήνουν μόνο φωτιές, αλλά σώζουν και ανθρώπινες ζωές.

Αυτό έκαναν και οι πυροσβέστες που βρίσκονταν σε υπηρεσία στο Πυροσβεστικό Κλιμάκιο Αθαμανιου, όταν ένας πολίτης χρειάστηκε την βοήθεια τους.

Ο Κώστας Κοτσιάνης, ο Βασίλης Φώτης και ο Λεωνίδας Μαγκλάρας συνέβαλαν τα μέγιστα ώστε να σωθεί μία ανθρώπινη ζωή και έγιναν οι ήρωες για την οικογένεια ενός πολίτη, που βρέθηκε αντιμέτωπος με μία πραγματικά δύσκολη κατάσταση.

Ημέρα Κυριακή, ένας κάτοικος του Αθαμανιου επισκέπτεται το πυροσβεστικό κλιμάκιο και ζητά από τους πυροσβέστες να του κάνουν μία ένεση γιατί τον είχε τσιμπήσει μια σφήκα και ήταν αλλεργικός. Εκείνοι, χωρίς δεύτερη σκέψη την έκαναν. Εκείνος, τους είπε ότι θα πήγαινε  σπίτι με τα πόδια και ότι ήταν εντάξει. Οι πυροσβέστες αντιλήφθηκαν ότι ο άνθρωπος  δεν ήταν καλά και τον έβαλαν στο υπηρεσιακό όχημα για να τον μεταφέρουν στο κέντρο υγείας της περιοχής. Παράλληλα, καθοδόν ειδοποίησαν το κέντρο υγείας για το περιστατικό . Όταν έφθασαν, ο άνθρωπος έπαθε ανακοπή από το αλλεργικό σοκ, αλλά ο γιατρός κατάφερε και τον επανάφερε. Όπως είπε ο γιατρός, στην εύκολη επαναφορά του έπαιξε ρόλο ότι, οι πυροσβέστες αρνήθηκαν να τον αφήσουν να φύγει μόνος του με τα πόδια και τον μετέφεραν άμεσα σώζοντας του ουσιαστικά τη ζωή.Οι πυροσβέστες δεν σβήνουν μόνο φωτιές, αλλά σώζουν και ανθρώπινες ζωές