Την ίδρυση και λειτουργία πυροσβεστικού κλιμακίου ζητά ο Δήμαρχος Χαλκιδόνος.Την ίδρυση και λειτουργία πυροσβεστικού κλιμακίου ζητά ο Δήμαρχος ΧαλκιδόνοςΤην Περιφερειακή Πυροσβεστική Διοίκηση Κεντρικής Μακεδονίας, επισκέφθηκε ο Δήμαρχος Χαλκηδόνος, Σταύρος Αναγνωστόπουλος, όπου συναντήθηκε με τον Περιφερειακό Διοικητή, Αρχιπύραρχο Νικόλαο Αθάνατο, τον Διοικητή Νομού Θεσσαλονίκης Αρχιπύραρχο, Κων/νο Δαδούμη και τον Υποδιοικητή Νομού Θεσσαλονίκης Πύραρχο, Θόδωρο Κοσμίδη.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης ο Δήμαρχος Χαλκηδόνος έθεσε το ζήτημα της ένταξης της περιοχής στα όρια ευθύνης ενός και μόνον Πυροσβεστικού Σταθμού καθώς και την ενιαία επιχειρησιακή κάλυψη και εξυπηρέτηση από έναν σταθμό.

«Αυτή τη στιγμή ο Δήμος Χαλκηδόνος καλύπτεται επιχειρησιακά σε περιστατικά που χρήζουν παρέμβαση της Πυροσβεστικής, από τρεις διαφορετικούς Πυροσβεστικούς Σταθμούς. Αυτό σημαίνει ότι ως Δήμος Χαλκηδόνος και ως Πολιτική Προστασία Δήμου Χαλκηδόνος, πρέπει να συνεργαστούμε και να συντονιστούμε, με τρεις διαφορετικούς Πυροσβεστικούς Σταθμούς, με τρεις διαφορετικούς Διοικητές των αντίστοιχων σταθμών και με τρεις διαφορετικούς Διοικητές Νομών, μιας και οι εν λόγω σταθμοί ανήκουν και

σε διαφορετικούς νομούς», τόνισε ο Δήμαρχος Χαλκηδόνος, Σταύρος Αναγνωστόπουλος.

Ο κ. Αναγνωστόπουλος, πρότεινε την ίδρυση και λειτουργία Πυροσβεστικού Κλιμακίου στα διοικητικά όρια του Δήμου Χαλκηδόνος. Μάλιστα, όπως είπε, προς την κατεύθυνση αυτή, ο Δήμος Χαλκηδόνος δύναται να παραχωρήσει τη σχετική κτιριακή υποδομή που θα μπορεί να φιλοξενήσει και να καλύψει την επιχειρησιακή λειτουργία του Πυροσβεστικού Κλιμακίου.