Πυρκαγιά στην Xίο:Τραυματισμός πυροσβέστη-Εκκένωση οικισμών.

Σύμφωνα με πληροφορίες η πυρκαγιά ξεκίνησε μέσα από τον οικισμό και πιθανολογείται ότι οφείλεται σε βραχυκύκλωμα στο δίκτυο ηλεκτροδότησης της περιοχής.

Το πύρινο μέτωπο κινείται πάνω από την Κατάβαση, ενώ πνέουν ισχυροί βόρειοι άνεμοι, εντάσεως έως 7 μποφόρ.

Λίγο μετά τις 10 το πρωί το πύρινο μέτωπο κινήθηκε προς την Σιδηρούντα και εκεί επικεντρώθηκε η προσπάθεια των επίγειων και εναέριων δυνάμεων πυρόσβεσης.

Η Κατάβαση έχει εκκενωθεί από τις δύο οικογένειες που κατοικούν στο χωριό, ενώ έχει εκκενωθεί και η Κοινότητα Διευχών.

Οι πυροσβεστικές δυνάμεις ενισχύθηκαν και έτσι συνολικά θα επιχειρούν 62 πυροσβέστες με 4 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, το αερομεταφερόμενο πεζοπόρο τμήμα Σάμου, 3 ελικόπτερα και 7 αεροσκάφη (2 Καναντέρ 215, 2 Καναντέρ 415, 2 PZL και το BERIEV -200)

Επίσης,  μεταβαίνουν με Αεροσκάφος της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας, 25 πυροσβέστες του αερομεταφερόμενου πεζοπόρου τμήματος της 2ης ΕΜΑΚ. Το έργο των πυροσβεστών, συνδράμουν εθελοντές και υδροφόρες ΟΤΑ.

Στο πλαίσιο της κατάσβεσης ένας πυροσβέστης λιποθύμησε από εισπνοή καπνών και μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο Χίου για την παροχή πρώτων βοηθειών.

Ακόμη, μηχανήματα και προσωπικό του Στρατού έχουν σταλεί στην περιοχή για τη δημιουργία αντιπυρικής ζώνης.  Επίσης, με εντολή ΓΕΕΘΑ έχει ζητηθεί να παρασχεθεί όση δύναμη ζητηθεί για να αντιμετωπιστεί η πύρινη λαίλαπα.