Από ένα κλεμμένο φορτηγάκι του δήμου Παύλου Μελά φέρεται να ξεκίνησε η πυρκαγιά  στη Δυτική Θεσσαλονίκη και απείλησε δασώδη περιοχή και κατοικίες.

Αν και οι αρχές βρίσκονται ακόμη στο στάδιο της προανάκρισης αναφορικά με τα αίτια από τα οποία προκλήθηκε η φωτιά, προβάδισμα φαίνεται να αποκτά το ενδεχόμενο να ξεκίνησε από άτομα που έκλεψαν πριν από μέρες ένα μικρό φορτηγό του δήμου Παύλου Μελά, το οποίο αφού χρησιμοποίησαν σε κάποια παραβατική ενέργεια, στη συνέχεια το πυρπόλησαν προκειμένου να εξαφανίσουν τα ίχνη τους,

Οι ισχυροί άνεμοι που έπνεαν στην περιοχή χθες το βράδυ, επέκτειναν τη φωτιά με αποτέλεσμα να κινδυνέψει το δάσος και οι κοντινές κατοικίες, ωστόσο η έγκαιρη επέμβαση των πυροσβεστικών δυνάμεων αρχικά την περιόρισε και στη συνέχεια την έθεσε υπό έλεγχο.

«Βρήκαμε το φορτηγάκι αργά χθες τη νύχτα και περιμένουμε και εμείς το πόρισμα της πυροσβεστικής η οποία διενεργεί προανάκριση για το περιστατικό. Όλα δείχνουν ότι από αυτό ξεκίνησε η φωτιά αλλά προς το παρόν δεν μπορούμε να το πούμε με σιγουριά αν δεν ειπωθεί επίσημα από την πυροσβεστική» σημείωσε στο GRTimes, ο αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος, Πρασίνου, Σάκης Δημητριάδης.

Ο αντιδήμαρχος πρόσθεσε δε, ότι τα πράγματα θα ήταν πολύ δύσκολα για την περιοχή εάν δεν υπήρχε η άμεση επέμβαση της πυροσβεστικής. «Ευτυχώς, οι δυνάμεις έφτασαν γρήγορα, διότι οι άνεμοι ήταν ισχυροί και θα μπορούσαν τα πράγματα να έχουν ξεφύγει από τον έλεγχο» σημείωσε ο κ.Δημητριαδης.