Ενισχύονται η δυνάμεις στην δασική πυρκαγιά στην Ζήρια Αχαΐας του δήμου Αιγιαλείας.

Επιχειρούν 95 πυροσβέστες με 4 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 33 οχήματα, το ΜΕΤΠΕ, 4 Α/Φ και 4 Ε/Π.
Συνδρομή από υδροφόρες ΟΤΑ.

Εκκενώνονται Ζήρια και Άνω Ζήρια – Εντολή να κλείσει η Εθνική οδός στο Δρέπανο. Πληροφορίες για καμένα σπίτια.

Σε εξέλιξη βρίσκεται και η επιχείρηση απομάκρυνσης των παιδιών που φιλοξενούνται σε κατασκήνωση στον Ερινεό και σύμφωνα με πληροφορίες αναμένεται θα μεταφερθούν στην Πάτρα.

Το Λιμενικό βρίσκεται σε ετοιμότητα στις παραλίες Καμαρών και Άκολης, προκειμένου να μεταφέρει πολίτες, εφόσον χρειαστεί. Ενώ επί ποδός βρίσκεται το πανεπιστημιακό νοσοκομείο της Πάτρας και το νοσοκομείο του Αιγίου, όπως και το ΕΚΑΒ.

Μήνυμα 112: «Εκκενώστε άμεσα»

Παράλληλα ενεργοποιήθηκε και ο μηχανισμός 112 με μήνυμα που έστειλε η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας σε όσους πολίτες βρίσκονται στους εν λόγω οικισμούς, να εκκενώσουν άμεσα προς Αίγιο.

Ενισχύονται η δυνάμεις στην δασική πυρκαγιά στην Ζήρια Αχαΐας (Φώτο)Ενισχύονται η δυνάμεις στην δασική πυρκαγιά στην Ζήρια Αχαΐας (Φώτο)Ενισχύονται η δυνάμεις στην δασική πυρκαγιά στην Ζήρια Αχαΐας (Φώτο)Ενισχύονται η δυνάμεις στην δασική πυρκαγιά στην Ζήρια Αχαΐας (Φώτο)Ενισχύονται η δυνάμεις στην δασική πυρκαγιά στην Ζήρια Αχαΐας (Φώτο)Ενισχύονται η δυνάμεις στην δασική πυρκαγιά στην Ζήρια Αχαΐας (Φώτο)Φωτογραφίες από xenia georgiadou