Μερικές ώρες μετά το αίτημα της Ελλάδας στον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Πολιτικής Προστασίας για στήριξη στην καταπολέμηση των πρωτοφανών δασικών πυρκαγιών, η ρουμανική κυβέρνηση ανταποκρίθηκε άμεσα και έστειλε την μεγαλύτερη ομάδα βοήθειας από το εξωτερικό.

Στις 6 Αυγούστου 108 πυροσβέστες συνοδεία 22 οχημάτων διέσχισαν τα Βαλκάνια και έφτασαν στα πύρινα μέτωπα της βόρειας Εύβοια, ενώ εντύπωση κάνει το γεγονός ότι οι περισσότεροι από αυτούς όταν ειδοποιήθηκαν δεν πήγαν καν σπίτι, αλλά ξεκίνησαν κατευθείαν μετά το κάλεσμα.

Ο Captain Catalin Samsodan, δήλωσε συγκεκριμένα στο eviathema.gr: “Ήμουν στο Super Market όταν έλαβα το τηλεφώνα για να συμμετέχω. Άφησα ότι έκανα και έτρεξα για να ξεκινήσουμε…”

Μετά λοιπόν από 7 ημέρες παραμονής στην Βόρεια Εύβοια και αφού βεβαιώθηκαν ότι δεν υπάρχει πλέον κίνδυνος για τα σημεία που ξέσπασαν οι φωτιές, οι Ρουμάνοι Πυροσβέστες αποχώρησαν από το  Προκόπι όπου είχαν στήσει όλες αυτές τις ημέρες το κέντρο επιχειρήσεων τους, το πρωί της Κυριακής Ανήμερα της Εορτής της Παναγίας.

 

Πηγη eviathema.gr