Οι πυροσβεστικές δυνάμεις δίνουν μάχη με τις φλόγες αλλά και τον χρόνο καθώς τα πτητικά μέσα θα σταματήσουν τις ρίψεις νερού με τη δύση του ηλίου.

Ιδιαίτερα δύσκολη συνεχίζει να χαρακτηρίζεται η κατάσταση με την μεγάλη πυρκαγιά στα Βίλια, η οποία καίει σε πυκνή δασική έκταση όπου η πρόσβαση των επίγειων μέσων δεν είναι δυνατή. Σε ενημέρωση που είχε το Newsbomb.gr από την Πυροσβεστική, τονίζεται ότι τα εναέρια μέσα ενισχύθηκαν και στην περιοχή επιχειρούν πλέον εννέα ελικόπτερα και οκτώ αεροσκάφη.

Οι πυροσβεστικές δυνάμεις δίνουν μάχη με τις φλόγες αλλά και τον χρόνο καθώς τα πτητικά μέσα θα σταματήσουν τις ρίψεις νερού με την δύση του ηλίου, ενώ οι άνεμοι έχουν ρίξει την έντασή του. Στο σημείο επιχειρούν συνολικά 240 πυροσβέστες συμπεριλαμβανομένων τεσσάρων (4) ομάδων πεζοπόρων τμημάτων και 82 οχήματα συμπεριλαμβανομένου του ΜΕΤΠΕ, καθώς και των δυνάμεων που έχουν διατεθεί από τον Ευρωπαϊκό μηχανισμό Πολιτικής Προστασίας και συγκεκριμένα από την Πολωνία 143 πυροσβέστες με 46 οχήματα. Για την αεροπυρόσβεση έχουν διατεθεί και επιχειρούν περιοδικά 8 Α/Φ και 9 Ε/Π συμπεριλαμβανομένων 2 Ε/Π της Αεροπορίας Στρατού. Συνδρομή παρέχουν εθελοντές πυροσβέστες, μηχανήματα έργου και υδροφόρες ΟΤΑ.

Στην περιοχή όπου καίει η φωτιά υπάρχουν πολλές κορυφές χωρίς καμία οδική πρόσβαση. Κύριος στόχος των πυροσβεστικών δυνάμεων είναι να μην κατευθυνθεί προς τον οικισμό Βίλια. Σύμφωνα με την ΕΡΤ οι φλόγες έχουν φτάσει μέχρι το Όρος Πατέρα.

Μέχρι στιγμής δεν κινδυνεύουν οικισμοί, ενώ έγιναν έγκαιρα προληπτικές εκκενώσεις. Συγκεκριμένα το 112 έστειλε μήνυμα εκκένωσης για τους οικισμούς Άγιο Γεώργιο και Παλαιοχώρι, ενώ ακολούθησαν Αγία Παρασκευή, Μικρό Βαθυχώρι αλλά και το Κρύο Πηγάδι.Βίλια: Μάχη για να μην φτάσει σε οικισμούς - Στο Όρος Πατέρα έφτασαν οι φλόγες