Καλιφόρνια: Ανεξέλεγκτη μεγάλη πυρκαγιά – Εκκενώνονται περιοχές κοντά στη Λίμνη Τάχο.

Κάτοικοι και παραθεριστές εκκενώνουν κοινότητες κοντά στη Λίμνη Τάχο, έναν δημοφιλή τουριστικό προορισμό στην Καλιφόρνια, καθώς η πυρκαγιά Κάλντορ έφτασε κοντά σε κατοικημένες περιοχές, αφού κατέκαψε δάση το Σαββατοκύριακο.

Η ξηρασία και οι άνεμοι ενίσχυσαν το πύρινο μέτωπο που από την Κυριακή έχει κάνει στάχτη σχεδόν 40.000 στρέμματα δάσους, σύμφωνα με τη Δασική και Πυροσβεστική Υπηρεσία της Καλιφόρνιας.

Ο ξενοδόχος Νιλ Πάντσαλ με την οικογένειά του μάζευαν το πρωί της Δευτέρας ρούχα, φάρμακα και τρόφιμα για να φύγουν από το σπίτι τους στο Ελ Ντοράντο, με κατεύθυνση τη Νεβάδα. «Είμαστε εδώ πολλά χρόνια, ποτέ δεν είδαμε κάτι παρόμοιο. Τα παιδιά έκλαιγαν» είπε ο 42χρονος Πάντσαλ ενώ ο ίδιος, η σύζυγός του, τα δύο παιδιά τους και άλλοι συγγενείς ετοιμάζονταν να περάσουν μέσα από τους πυκνούς καπνούς που ήδη, όπως είπε, αισθανόταν να τον πνίγουν. «Πρώτα η Covid και τώρα αυτό», σχολίασε ο Πάντσαλ, τα δύο ξενοδοχεία του οποίου έχουν επίσης εκκενωθεί.

Οδηγίες ή προτροπές εκκένωσης έχουν εκδοθεί για όλη την περιοχή της Νότιας Λίμνης Τάχο, όπου κατοικούν περίπου 22.000 άνθρωποι.

Η πυρκαγιά Κάλντορ έχει καταστρέψει 472 κτίρια και έχει προκαλέσει ζημιές σε άλλα 39 μέχρι τώρα. Πέντε πυροσβέστες και πολίτες τραυματίστηκαν.

Καλιφόρνια: Ανεξέλεγκτη μεγάλη πυρκαγιά - Εκκενώνονται περιοχές κοντά στη Λίμνη Τάχο

Καλιφόρνια: Ανεξέλεγκτη μεγάλη πυρκαγιά - Εκκενώνονται περιοχές κοντά στη Λίμνη Τάχο

protothema.gr