Η πυρκαγιά επεκτάθηκε, με αποτέλεσμα να απειλήσει σπίτια στον οικισμό Λιβίσι και στη γύρω περιοχή, με την Πυροσβεστική να δίνει εντολή για προληπτική απομάκρυνση των κατοίκων από δρόμους στο Λιβίσι, καθώς και να είναι σε ετοιμότητα οι κάτοικοι στην Αγία Μαρίνα.

Σύμφωνα με όσα δήλωσε ο αντιπεριφερειάρχης Πολιτικής Προστασίας, Βασίλης Κόκκαλης, έχει καεί τουλάχιστον ένα σπίτι και υπάρχουν πληροφορίες και για δεύτερο, ενώ κάποια ακόμα έχουν υποστεί ζημιές.

Η απογραφή, ωστόσο, των ζημιών θα γίνει μετά τον έλεγχο τη πυρκαγιά  και από τις αρμόδιες υπηρεσίες.

Μιάμιση ώρα μετά τα μεσάνυχτα, η εικόνα της πυρκαγιας ήταν σαφώς βελτιωμένη, καθώς τα μέτωπα είχαν περιοριστεί και είχαν απομακρυνθεί από τις κατοικημένες περιοχές.

Οι φλόγες έφτασαν στις αυλές των σπιτιών στις οδούς Τερψιχόρης, Δήμητρας, Δάφνης, Ερμού, Ανατολής και Ονείρων από όπου ζητήθηκε να απομακρυνθούν οι κάτοικοι προς την πλατεία της Νέας Μάκρης.

Στις 12.30 μετά τα μεσάνυχτα εστάλη μήνυμα από το 112 στους κατοίκους των οικισμών Λιβίσι και Αγία Μαρίνα.

Σε εξέλιξη είναι και η δεύτερη εστία που εκδηλώθηκε κοντά στην ιερά μονή του Αγίου Εφραίμ, ωστόσο η εικόνα είναι καλύτερη και δεν κινδυνεύει το μοναστήρι.

Το ένα από τα πύρινα μέτωπα εντοπίζεται κοντά στο μοναστήρι του Αγίου Εφραίμ και το σε κοντινή απόσταση από οικισμό.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, η φωτιά στη Νέα Μάκρη έφτασε νωρίτερα στις οδούς Τερψιχόρης, Ερμού, Ανατολής και Ονείρων, σε ακαθάριστους οικοπεδικούς χώρους.

Εντολή για προληπτική απομάκρυνση έδωσε, λίγο πριν από τα μεσάνυχτα, η Πυροσβεστική για τους κατοίκους της περιοχής κοντά στον οικισμό.

Οι πυροσβεστικές δυνάμεις που επιχειρούν αριθμούν 112 πυροσβέστες με 36 οχήματα, 5 πεζοπόρα τμήματα, το μηχανοκίνητο τμήμα (ΜΕΤΠΕ) και πολλοί εθελοντές.

Πυρκαγιά στη Νέα Μάκρη: Κάηκαν σπίτια καλύτερη εικόνα της πυρκαγιάς