Η Google θα μας ενημερώνει πλέον για πυρκαγιές κοντά μας.Το πρόβλημα στην όλη διαδικασία είναι ότι δεν θα μπορούμε να έχουμε ενημέρωση εκτός σύνδεσης.Η Google θα μας ενημερώνει πλέον για πυρκαγιές κοντά μαςΟι Χάρτες Google διαθέτουν νέες δυνατότητες που θα διευκολύνουν τους χρήστες να δουν πυρκαγιές, θόλους δέντρων και τοποθεσίες χωρίς επίσημες διευθύνσεις. Όλα έχουν στόχο να βοηθήσουν τις κοινότητες να είναι “ασφαλέστερες, πιο βιώσιμες και ανακαλύψιμες”, σύμφωνα με την εταιρεία.

Ένα νέο στρώμα πυρκαγιάς στους Χάρτες θα ξεκινήσει να κυκλοφορεί παγκοσμίως αυτήν την εβδομάδα, ανακοίνωσε σήμερα η Google. Θα δείξει τις περισσότερες μεγάλες πυρκαγιές, αυτές που προκάλεσαν εκκενώσεις, σε όλο τον κόσμο. Οι κόκκινες κηλίδες και οι καρφίτσες στο στρώμα υποδεικνύουν πού βρίσκονται και πόσο μακριά έχουν εξαπλωθεί. Πατώντας σε κάθε μεμονωμένη πυρκαγιά, οι χρήστες μπορούν να δουν περισσότερες πληροφορίες, όπως πόσα στρέμματα έχουν καεί, τι ποσοστό της φωτιάς έχει περιοριστεί και συνδέσμους προς τοπικούς πόρους έκτακτης ανάγκης.

Ο χάρτης ενημερώνεται περίπου κάθε ώρα. Χρησιμοποιεί δεδομένα που συλλέγονται από δορυφόρους και στη συνέχεια επεξεργάζονται από την πλατφόρμα γεωχωρικής ανάλυσης της Google, Earth Engine. Βασίζεται σε ένα χαρακτηριστικό της Google που χειρίστηκε στην Καλιφόρνια το 2019 και επεκτάθηκε στις υπόλοιπες ΗΠΑ το 2020. Αυτός ο πιλότος επέτρεψε στους ανθρώπους στις ΗΠΑ να δουν τα μεταβαλλόμενα όρια μιας κοντινής πυρκαγιάς σε σχεδόν πραγματικό χρόνο, αλλά δεν το επέτρεψε στους χρήστες για να δείτε περισσότερες από μία φωτιές τη φορά. Αυτό ήταν περιοριστικό, καθώς πολλές πυρκαγιές μπορούν να ξεσπάσουν ταυτόχρονα στην ίδια περιοχή κατά τη διάρκεια της περιόδου πυρκαγιάς, η οποία μεγαλώνει και γίνεται πιο έντονη στις Δυτικές ΗΠΑ ως αποτέλεσμα της κλιματικής αλλαγής.

Όχι μόνο οι χρήστες στις ΗΠΑ θα έχουν πλέον μια πανοραμική θέα των μεγάλων πυρκαγιών που βρίσκονται κοντά. θα μπορούν επίσης να δουν μικρές πυρκαγιές στο χάρτη, μια δυνατότητα που δεν είναι ακόμη διαθέσιμη σε άλλα μέρη του κόσμου. Η Αυστραλία και ορισμένες άλλες τοποθεσίες θα μπορούσαν να έχουν αυτή τη δυνατότητα «τους επόμενους μήνες», λέει η Google.

Υπάρχει ακόμη ένας περιορισμός, ωστόσο, ότι η Google δεν έχει ακόμη αντιμετωπίσει το επίπεδο πυρκαγιάς. Μπορεί να ενημερωθεί μόνο όταν ο χρήστης είναι συνδεδεμένος στο διαδίκτυο, γεγονός που δημιουργεί προβλήματα όταν οι πυρκαγιές καταστρέφουν γραμμές ρεύματος και διακοσμητές.