Νέα επεισόδια με Ρομά στον Ασπρόπυργο: Έκαψαν όχημα και λάστιχα, πετροπόλεμος με τα ΜΑΤ – Άνοιξε η Αττική Οδός (Βίντεο).Ρομά διαμαρτύρονται για τον θάνατο του 20χρονου στο Πέραμα στον Ασπρόπυργο. Έκλεισε για αρκετή ώρα η Αττική Οδός.

Η κίνηση των οχημάτων γινόταν για αρκετή ώρα με δυσχέρεια και η αστυνομία για να διευκολύνει τους οδηγούς που κινούνταν στο ρεύμα προς Κόρινθο εξέτρεπε τα οχήματα στον Σ.Ε.Α Ασπροπύργου. Αφού έγιναν εργασίες αποκαταστάσης, η Αττική Οδός δόθηκε ξανά στην κυκλοφορία.

Nωρίτερα, προληπτικά έκλεισε και το ρεύμα της Αττικής Οδού προς αεροδρόμιο στην είσοδο από Ολυμπία Οδό, που είναι πλέον ανοιχτό. Νέα επεισόδια με Ρομά στον Ασπρόπυργο: Έκαψαν όχημα και λάστιχα πετροπόλεμος με τα ΜΑΤ.(Βίντεο)

Υπενθυμίζεται ότι το Σάββατο στην περιφερειακή του Αιγάλεω στο ύψος του Ασπρόπυργου εκτυλίχθηκαν και πάλι επεισόδια με αστυνομία και Ρομά.

Οργή των Ρομά για τον θάνατο του 20χρονου

Πατέρας δύο παιδιών και ενός τρίτου, το οποίο κυοφορεί η χήρα του ήταν ο νεαρός Ρομά που έχασε την ζωή του από τα πυρά των αστυνομικών, στην καταδίωξη στο Πέραμα. Ο πατέρας του νεκρού δήλωσε στον ΑΝΤ1:

«Θέλω μια Δικαιοσύνη από το Κράτος. Δεν ήταν αστυνομικοί αυτοί που κυνηγήσαν τα παιδιά; Τι πήρανε; Ένα αυτοκινητάκι πήρανε. Τι ήταν; Εγκληματίες ήταν; Θέλω μια Δικαιοσύνη από τον νόμο. Δεν μπορούσαν να τους σκίσουν τα λάστιχα, δεν μπορούσαν να κάνουν κάτι να τον τραυματίσουν, δεν μπορούσαν να τον συλλάβουν;».

Μέλη της οικογένειας, όπως η χήρα, η μητέρα και η αδελφή του, αλλά και φίλοι του νεκρού, που ζητούν χαρακτηριστικά «να πάει στην φυλακή, εκεί να σαπίσει ο δολοφόνος», απειλούν με εκδίκηση και αυτοδικία σε βάρος των αστυνομικών.

Ο πρόεδρος της Κοινότητας των Ρομά, Βασίλης Πάντζος, είπε ότι «υπάρχει οδύνη και οργή. Ζητάμε δικαίωση σε ένα κράτος δικαίου. Ήταν ένα έγκλημα μίσους, από όσο είδαμε και από τα βίντεο που έχουν αναρτηθεί στο διαδίκτυο». Προσέθεσε ότι «πρέπει να γίνει έρευνα και να υπάρξει παραδειγματική τιμωρία, γιατί κανείς δεν έχει δικαίωμα να αφαιρέσει μια ανθρώπινη ζωή. Έριξαν πάρα πολλές σφαίρες. Δεν μπορούσαν να ρίξουν στα λάστιχα του αυτοκινήτου; Φαίνεται η οργή και το μίσος των αστυνομικών, από τον αριθμό των σφαιρών που έριξαν. Είναι ρατσιστικό έγκλημα. Από θαύμα έζησαν και τα άλλα δύο παιδιά που ήταν μέσα στο αυτοκίνητο».

Επίσης, η μητέρα του τραυματία, που ήταν κουνιάδος του 20χρονου Ρομά που σκοτώθηκε από τις σφαίρες των αστυνομικών, κατήγγειλε ότι δεν μπορεί να επισκεφθεί τον γιό της, ενώ λέει πως, ενώ η αρχική ενημέρωση ανέφερε για τραυματισμό του από μία σφαίρα στο χέρι, νεότερη ενημέρωση κάνει λόγο για τραυματισμό του από τρεις σφαίρες στην κοιλιά.

Απόπειρα ανθρωποκτονίας με πρόθεση η κατηγορία για τους εξελίξεις στην υπόθεση της καταδίωξης στο Πέραμα που είχε ως αποτέλεσμα το θάνατο ενός 20χρονου Ρομά και τον τραυματισμό ακόμα ενός.

Ο εισαγγελέας, στον οποίο παρουσιάστηκαν οι αστυνομικοί, μετέτρεψε την κατηγορία σε ανθρωποκτονία με πρόθεση και απόπειρα ανθρωποκτονίας, ενώ πριν ήταν ανθρωποκτονία με ενδεχόμενο δόλο.Οι επτά αστυνομικοί κρατούνται στη ΓΑΔΑ και αναμένεται να απολογηθούν σε τακτικό ανακριτή την Τετάρτη 27 Οκτωβρίου.

Πηγη:Newport.gr