Στο πλαίσιο των πολιτικών για την στήριξη των ευάλωτων ομάδων του πληθυσμού, ο ΟΠΕΚΑ παρέχει οικονομικές ενισχύσεις σε πολίτες που έχουν πληγεί από φυσικές καταστροφές.

Σε συνέχεια της από 13-8-2021 Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου (Α’ 143), σχετικά με τη στήριξη των πληγέντων από τις πυρκαγιές των μηνών Ιουλίου/Αυγούστου 2021, με την ΚΥΑ υπ’ Αριθμ. Γ.Π.Δ12/77252/13-10-2021 (ΦΕΚ Β’ 4739) εγκρίθηκε η χορήγηση εφάπαξ οικονομικής ενίσχυσης, ύψους 6.000 ευρώ, σε άτομα που υπέστησαν τραυματισμό.

Η εφάπαξ οικονομική ενίσχυση χορηγείται σε άτομα που μετά τον τραυματισμό νοσηλεύτηκαν για χρονικό διάστημα τουλάχιστον 48ωρών, συνεχόμενα ή διακοπτόμενα, ή εξακολουθούν να νοσηλεύονται σε νοσοκομεία.

Για τη χορήγηση της συγκεκριμένης οικονομικής ενίσχυσης απαιτείται η υποβολή αίτησης-υπεύθυνης δήλωσης από τον ενδιαφερόμενο ή από τον νόμιμα εξουσιοδοτημένο εκπρόσωπό του στην Κεντρική Υπηρεσία του ΟΠΕΚΑ ή στις κατά τόπον αρμόδιες Περιφερειακές Διευθύνσεις του ΟΠΕΚΑ.

Η οικονομική ενίσχυση καταβάλλεται στους δικαιούχους εφάπαξ με πίστωση στον δηλωθέντα λογαριασμό του δικαιούχου, την τελευταία εργάσιμη ημέρα του μήνα που έπεται του μήνα, κατά τον οποίο εκδόθηκε η εγκριτική απόφαση για τη χορήγηση της οικονομικής ενίσχυσης.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να αναζητήσουν την σχετική αίτηση στην ιστοσελίδα του ΟΠΕΚΑ